Skip to content
Politică

Rareș Bogdan evidențiază un amănunt sensibil trecut cu vederea: A doua oară când România lipsește! EXCLUSIV

reportervirtual.ro

Jurnalistul Rareș Bogdan a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat cele mai recente acuzații aduse la adresa Direcției Naționale Anticorupție.

Amintim că fostul deputat Vlad Cosma, duminică seara a prezentat, la Antena3, o înregistrare cu procurorul DNA Giluela Deaconu, respectiv cel de al patrulea procuror din cadrul DNA Ploiești, căreia fostul deputat i-a făcut plângere penală.

CITIȚI ȘI V. Cosma scoate la iveală un nou personaj important

În acest context, Rareș Bogdan a ținut să precizeze că ”îl sperie” relațiile constatate de la o anumită perioadă, ”dintre cele mai ciudate, între procurori și inculpați la DNA Ploiești”.

”Mi se pare foarte clar faptul că la DNA Ploiești lucrurile au excedat relația inculpat, sau martor- procuror. Faptul că procuroarea respectivă îl învață pe Vlad Cosma, sau încearcă să îl învețe anumite lucruri, atâta timp cât el este martor denunțător în 12 dosare, nu ar fi o mare problemă. Întrebarea este: ce fel de relație aveau? Pe mine mă sperie, vă spun cu sinceritate, faptul că noi constatăm de la o zi la alta, relații dintre cele mai ciudate între procurori și inculpați la DNA Ploiești”, a declarat jurnalistul Rareș Bogdan pentru PSNEWS.RO

Mai mult, realizatorul TV a precizat că este evident faptul că Vlad Cosma a încercat ”să-și negocieze până în ultima clipă libertatea”, iar  ”lucrul acesta l-a făcut să intre într-o relaționare specială cu procurorii”.

Indiscutabil Vlad Cosma a încercat să-și negocieze până în ultima clipă libertatea și lucrul acesta l-a făcut să intre într-o relaționare specială cu procurorii. Întrebarea mea este: dacă procurorii au depășit sau nu cadrul legal prin care un inculpat, care dorește să devină denunțător în alte cazuri, își schimbă sau nu comportamentele? Pentru a înțelege exact ce se întâmplă în Republica de la Ploiești, trebuie să mergem în istoria recentă și să înțelegem cine a fost tatăl lui Vlad Cosma, un fel de tătuc al județului care, foarte probabil, a infulențat și lumea procurorilor. Baronii de genul Cosma au acționat de la nivel de Servicii de Informații până la nivel de judecători, procurori, deci era o mare familie acolo”, a continuat acesta.

”Eu cred că domnul Tudorel Toader nu va cere revocarea șefei DNA!”

”Faptul că un procuror îl învață pe Cosma să facă anumite lucruri care țin de alte cauze, nu ar fi o mare problemă. Relaționarea mi se pare extrem de suspectă și nu înțeleg cum acest individ, care mi se pare ușor retard, fără a fi deloc răutăcios, ajunge să arunce în aer un sistem de justiție. Când împotriva lui Portocală trebuia acționat, în urmă cu aproximativ 9 luni, nu s-a întâmplat, deși eu și alte voci care susțin instituțiile justiției, funcționarea justiției, susțin DNA, am atras atenția că acest caz Portocală poate fi simptomatic pentru un DNA care va fi sub asalt. Ei bine, au luat cazul lui Portocală, care sperăm să fie izolat, l-au multiplicat și duc o luptă de zi cu zi de demonizare a DNA. Repet, e o greșeală de pași. DNA nu și-a potrivit pașii. Dacă Portocală era suspendat în primă fază, apoi eliminat după ce constatau toare neregulile, încă din primăvara anului trecut, nu am mai fi avut această situație.

Eu cred că domnul Tudorel Toader nu va cere revocarea șefei DNA, pentru că nu poți să pui cazul familiei Cozma ca fiind cazul care umbrește întreaga activitate a DNA. Cu riscul ca la Ploiești să fie o anchetă amplă, să fie pur și simplu decapitată toată direcția sau reființată, nu cred că vina îi aparține, pentru mizeriile sau derapajele care apar din ce în ce mai evidente ale celor de la Ploiești, întreagii instituții DNA și Laurei Codruța Kovesi.

Poate ar trebui să să fie demisă în momentul în care și doamna Carmen Dan își dă demisia pentru polițistul pedofil acoperit de 28 de colegi, sau alte situații în care ministrul Transporturilor demisionează pentru că două curse TAROM nu au mai zburat, sau domnul Dragnea demisionează pentru minciunile incalificabile. În măsura aceasta, în care trebuie să demisioneze Codruța Kovesi pentru cazul izolat de la Ploiești, cred că putem să avem demisii în lanț în multe alte domenii”, a mai susținut Rareș Bogdan.

Totodată, jurnalistul a precizat că scandalul iscat în jurul DNA în ultima perioadă ”este extrem de periculos”. Mai exact potrivit acestuia, ”mergem într-un derapaj care în momentul acesta este complet incontrolabil, și care poate arunca România pe o pantă foarte periculoasă, a suprimării ideii de stat, a ideii de justiției, și transformarea României într-o zonă complet liberă, în care statul este prăbușit, după modelul Ucrainei sau a țărilor din America de Sud”.

”La ce asistăm noi acum, este extrem de periculos, pentru că bazându-se pe anumite derapaje ale unor procurori sau ale unor direcții- cazul Ploiești, se încearcă anularea ideii de luptă anti-corupție, ceea ce mi se pare extrem de grav. Nu este în regulă acest lucru, pentru că nu putem eventual să anulăm și decizii judecătorești, să aruncăm totul cu ajutorul unei campanii mediatice extrem de puternice susținute împortiva DNA. Priviți sondajele de opinie, priviți ce spun demonstrațiile din februarie anul trecut și demosntarțiile de sâmbătă și duminică. A fost absolut ridicolă prezența la Cotroceni a celor care luptă împotriva justiției și a două televiziuni se chinuai să ne prezinte ca asalt împotriva DNA. Păi atunci ce era, când în stradă au fost 200.000 de oameni la București, la Cluj 70.000, la Sibiu 40.000, la Iași 30.000 la Timișoara 30.000? Aia ce era? De ce să iasă lumea în stradă? Să susțină ”Vrem ca domnul Dragnea să nu de abanii furați înapoi”, ”Vrem ca domnul Cosma și familia sa să fie considerați eroi ai luptei împotriva statului paralel”, să iasă doamna Udrea și doamna Bica, războinicele luminii împotriva lui Soros? Mi se pare că mergem într-un derapaj care în momentul acesta este complet incontrolabil, și care poate arunca România pe o pantă foarte periculoasă, a suprimării ideii de stat, a ideii de justiției, și transformarea României într-o zonă complet liberă, în care statul este prăbușit, după modelul Ucrainei sau a țărilor din America de Sud. Este un moment extrem de riscant, este rolul președintelui, unica pavăză împotriva acestei capturări a statului și a aruncării lui în aer. Este foarte periculos ce se întâmplă. Este foarte periculos pentru viitorul României, având în vedere și contextul internațional în care ne aflăm, a evidențiat realizatorul TV.

Nu în ultimul rând, realizatorul TV a adus în discuție un fapt ”impardonabil”, și anume: lipsa României de la Conferința Internațională de Securitate de la Munchen.

Eu vin de la Conferința de Securitate de la Munchen și mă doare sufletul- pentru că este a doua oară în ultimele 6 săptămâni- când România nu este prezentă. După ce am lipsit la Forumul Economic Monidal de la Davos, România a lipsit și de la Conferința Internațională de Securitate de la Munchen. Mi se pare impardonabil și lucrul acesta trebuie să fie cu adevărat de atras atenția. Mi se pare că pur și simplu cădem de pe hartă, că ne dovedim din ce în ce mai irelevanți ca țară. Asta este cu adevărat grav”, a conchis jurnalistul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *