Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, executat de CNA. Amendă colosală dictată împotriva sa

www.flux24.ro

Discursul despre evenimentele tragice care au marcat istoria Transilvaniei l-au adus pe jurnalistul și realizatorul de emisiuni Rareș Bogdan pe eșafodul CNA.

O amendă de 85.000 lei a fost dictată de membrii Consiliului Național al Audiovizualului, moderatorul emisiunii „Jocuri de Putere” declarându-se complet uluit de pretextele invocate pentru aplicarea amenzii.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, omul de televiziune își arată revolta față de măsura dictată de CNA și dezvăluie care sunt adevăratele motive care stau în spatele acestei decizii.

Trădătorilor! Slugilor! Vreti sa tac? Ma ambitionati. Voi lupta si mai crunt! Nu cedez chiar daca imi dau lacrimile de nervi in acest moment…..

85.000 de lei amendă de la CNA pentru că am făcut recurs la istoria Transilvaniei? Pe bune?? Pentru că am instigat la ură? Voi nu sunteți normali?? Am pronunțat eu vreodată vreun cuvânt îndreptat împotria maghiarilor, vreo jignire? Am incitat eu vreodată la ură etnică? Dimpotrivă! Iubesc oamenii indiferent de etnia lor, dar am o problemă cu liderii politici care fac trafic cu sentimente!

De când este o gafă să amintești că Horthy, Wass si Nyiro au fost criminali? Cum este posibil să fii pedepsit în țara ta pentru că dorești să nu se ajungă la enclave etnice, pentru că speri că liderii politici se vor trezi?”, reacționează jurnalistul.

Rareș Bogdan este convins că în spatele măsurii luate de CNA se află Liviu Dragnea, care vrea să garanteze astfel aliaților din UDMR că este gata să recurgă la asemenea măsuri  pentru a-și asigura majoritatea parlamentară.

Da, simt ostilitate față de politica UDMR, față de ofensa de a afirma că aniversarea Marii Uniri este o rană, nu un motiv de sărbătoare, față de ura față de aproapele lor, românul. Adică trebuie să ne băgăm Centenarul în fund doar ca să obțină PSD confortul majorității sigure? Trebuie să ne dăm foc la cărțile de istorie, în loc să le învățăm, ca pe o datorie sfântă, doar pentru că UDMR joacă tare, iar Liviu Dragnea, fără majoritate, este fript? Dar unde s-a născut acest om, pe ce tărâm?

CNA face un joc îndreptat împotriva României.  Este o răzbunare a unui tribunal politic care face jocul celor care tranzacționează Transilvania”, acuză realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere.

În postarea sa, Rareș Bogdan anunță că postul Realitatea TV și-a retras reprezentantul la CNA și va apela la serviciile unei case de avocatură pentru a contesta decizia Consiliului.

Ca argument în argumentația sa, jurnalistul atrage atenția asupra faptului că reprezentantul UDMR a solicitat o amendă de doar 20.000 lei, dar această propunere a fost respinsă de Radu Călin Cristea. „A replicat că este prea puțin pentru incitarea care a avut loc în emisiune”, dă detalii Rareș Bogdan.

2 comentarii la “Rareș Bogdan, executat de CNA. Amendă colosală dictată împotriva sa

  1. Se decide mult viitor în aceste moment. Nerecuperarea Basarabiei funcţionează în postromânism ca o obişnuire cu gândul unor concesii în Ardeal, iar mulţi kilointelectuali au învăţat imediat după 1989 deschiderea societăţii la Budapesta, deci mare solidaritate cu cele 2 posturi tv cele mai implicate în Rev. de Catifea din Feb 2017 nu va fi, dealtfel uriaşa coaliţie pentru ajustarea convenabilă a Justiţiei abia aşteptând reîntâlnirea parlamentarilor, cu perspectiva de a opera armonios şi sub o preşedinţie Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *