Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui Băsescu/Rareș Bogdan, noi explicații privind episodul documentelor secrete uitate de Băsescu. A încălcat șeful statului legea?

UPDATE Președintele Traian Băsescu a reacționat după ce realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, Rareș Bogdan, a declarat că președintele a uitat file din dosarul roșu în platou, foi ce i-au fost înapoiate.

„Niște copilării, măi copii!”, a spus președintele Traian Băsescu, potrivit unei filmări prezentate de către Alessandra Stoicescu, la Antena 3.

Președintele a precizat că nu a uitat nicio foaie la Realitatea TV, așa cum a susținut jurnalistul Rareș Bogdan. „Eu nu-mi uit nici fesul”, a spus președintele Traian Băsescu, care a precizat că în urma sa verifică cineva dacă a uitat ceva, potrivit dcnews.ro.

În cursul zilei de miercuri au apărut informații despre cum Traian Băsescu și-a uitat mapa cu documente, printre care și unele secrete, în platoul de televiziune de la Realitatea, în seara în care a precizat că premierul Victor Ponta a fost ofițer al SIE, în perioada 1997-2001.

“Vă dau o informaţie în exclusivitate: preşedintele şi-a uitat în studioul Realitatea file din dosarul roşu în care a adus documentele pe care le-aţi văzut în direct. Nu le-am citit, l-am sunat pe aghiotant, pe la 1:00 noaptea, şi i le-a dat. Traian Băsescu mi-a mai spus după emisiune că se simte uşurat”, a declarat miercuri Rareş Bogdan pentru un ziar local din Cluj.

Citește și: Rareș Bogdan, DEZVĂLUIRI din culisele emisiunii cu Traian Băsescu

Contactat de jurnaliștii dcnews.ro pentru a lămuri dacă în dosarul uitat de președinte la Realitate erau și documente secrete, realizatorul TV, Rareș Bogdan, a precizat că șeful statului și-a uitat doar documentele nesecrete.

„Au fost filele pe care le-am prezentat, cele din mâna mea, și le-am dat cam după zece minute. Emisiunea s-a terminat la și 22, am stat cam opt minute, pe la unu fără un sfert le-am dat. La mine erau filele nesecrete, alea pe care le-am și arătat. Nu erau foile secrete, erau cele nesecrete. I le-am și înapoiat”, a precizat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a mai adăugat următoarele: „Eu, pe Traian Băsescu, îl urăsc de vreo nouă ani, cred că am scris 700 de editoriale împotriva lui, dar nu putem să-l învingem așa. Să-l batem cum trebuie, să-l scoatem din viața politică cum trebuie, e vulpe bătrână”.

Trebuie reamintit faptul că Președintele Traian Băsescu l-a atenționat, în timpul emisiunii pe Rareș Bogdan să nu dea foaia în dosar pentru că pe următoarea pagină sunt informații secrete. O parte din informații, însă, au fost citite și arătate pentru telespectatori, acelea fiind filele cu informații nesecrete.

Situație gravă în cazul în care foile ar fi fost secrete

Dacă foile uitate din dosar erau acele documente secrete, președintele cădea sub incidența legii 182 din 2002, care spune că este o divulgare, o scurgere de informaţii secrete, care se pedepseşte prin pierderea calităţii. Situația era extrem de gravă, președintelui i se retrăgea autorizaţia de securitate şi, nemaiavând acces la documente secrete, ar fi trebuit să demisioneze.

2 comentarii la “UPDATE Reacția lui Băsescu/Rareș Bogdan, noi explicații privind episodul documentelor secrete uitate de Băsescu. A încălcat șeful statului legea?

  1. Dramoleta ieftina cu iz penal . Indiferent ce spui–ai avut acces la informatii secrete—BOGDANEL–televiziunea–DRAGOSTEA TA .—-TREABA DATA PE MANA UNUI PERSONAJ DUBIOS—-PROST IESE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *