Skip to content
Politică

Rareș Bogdan face lobby pentru Mihail Neamțu la Primărie: Nu există cinci politicieni la nivelul de cultură

Inquam Photos / George Calin

Contactat de PS News, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că „ar trebui să ne gândim toți la binele Bucureștiului și să nu-i bată nimeni cuie în talpă lui Nicușor Dan”. Prim-vicepreședintele liberal a precizat că PNL „a fost și înainte de alegerile locale și după ele pro unei alianțe cu partidul de dreapta asumat, PMP”, Bucureștiul fiind un oraș greu de condus, iar Nicușor Dan având nevoie de voturile Partidului Mișcarea Populară.

„Cu mult respect pentru Claudiu Năsui, este un băiat educat și un băiat școlit, dar eu cred că trebuie să ne gândim la binele Bucureștiului și să nu-i bătem cuie în talpă lui Nicușor Dan. După ce i-am creat probleme sau i-au creat probleme, domnul Năsui cu domnul Voiculescu în special, pe subiectul candidaturii lui Nicușor care ar trebui să fi fost sprijinită și de PMP, iar cei din PMP au reacționat normal, logic, printr-o candidatură proprie care a periclitat șansele lui Nicușor. Dumnezeu ne-a ajutat, ne-a trecut glonțul pe la ureche dar am reușit să câștigăm. În schimb, am pierdut Sectorul 3 și Sectorul 5. 

Dacă eram împreună cu PMP vă asigur că atât Sectorul 5, cât și Sectorul 3 erau astăzi în dreptul USRPLUS, PNL, PMP. Acum, din nou să aruncăm în aer majoritatea confortabilă a lui Nicușor mi se pare prea mult. Până acum am tăcut și am fost decent și voi fi în continuare pentru că îi consider frați mai mici dar îi rog să nu întindă coarda pentru că aici este o chestiune care ține de viitorul Bucureștiului. Bucureștiul, după 12 ani de conducere Firea și Oprescu este calamitate. Nicușor are multe provocări. București este un oraș greu.

Este o metropolă și una dintre cele mai complicate mandate pe care le poate avea un român, deci credeți-mă că este la fel de greu să conduci Bucureștiul cum este să conduci o țară și dacă Nicușor a ales și a decis ca în construcția sa să intre și PMP, cred că este important să îi respectăm dorința. Deci Partidul Național Liberal, prin vocea președintelui, a spus extrem de clar: noi ne dorim o majoritate nu doar la București, cu peste tot în țară. Partenerii noștri, în constituirea Consiliilor Locale, alegerea viceprimarilor, vicepreședinților de Consilii Județene și a Consiliilor Județene. Nu văd de ce acum, la București, colegii noștri din USR s-ar opune. Noi am votat luni constituirea unor majorități în Consiliile Locale Județene, alegerea de viceprimar sau vicepreședinte ale Consiliilor Județene alături de PMP.

Deci noi am fost și înainte de alegerile locale și după ele pro unei alianțe cu partidul de dreapta asumat, PMP. Nu înțeleg de ce acum să periclităm această mare alianță care se anunță și a fi la guvernare după 6 decembrie doar pentru niște ambiții personal”, a explicat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL este de părere că „nu există cinci politicieni la nivelul de cultură pe care îl are domnul Mihail Neamțu”, susținând că fiecare partid are dreptul să propună o persoană pentru postul de viceprimar al Capitalei. Totodată, Rareș Bogdan afirmă că opțiunea lor pentru acest post, Stelică Burdujan, este excepțională.

„Ca o chestiune personală, acum vă spun în calitate de fost moderator, caruia i-au trecut prin față mai toți politicienii României. Nu sunt cinci politicieni la nivelul de cultură pe care îl are domnul Mihai Neamțu. Ce pot să-i reproșez lui Mihai Neamțu? Noi am venit cu un om tânăr, cu un om vizionar, un tânăr manager de succes, Stelian Burdujan, care va colabora excepțional cu Vlad Voiculescu și cu Nicușor Dan. De ce să nu-i lăsăm pe cei din PMP, pe domnul Tomac, pe domnul Pașcanu, pe domnul Moise, pe domnul Băsescu, pe domnul Turcescu, pe doamna Ioana Constantin să-și aleagă persoana candidatul pentru viceprimar? Dacă domniilor lor și partidul consideră că Mihail Neamțu este soluția, nu înțeleg de ce eu ca PNL-ist sau Claudiu ca USR-ist să intrăm în problema lor. Problema lor este viceprimarul numărul trei, care este Vlad Voiculescu. Ce treabă am eu cu ce aleg ei? Mă bucur pentru Vlad, îi doresc mult succes. El, de asemenea, este normal să ajungă viceprimar. Noi am venit cu o opțiune excepțională și veți vedea, Stelică Burdujan este un om deosebit și un băiat tânăr și mi se pare normal ca PMP să fi lăsat în pace să vină cu opțiunea pe care o consideră, mai ales că Nicușor nu are nimic împotrivă”, explică Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL a mai spus că deși au făcut o greșeală ca partide de dreapta și au periclitat șansele lui Nicușor Dan, astfel pierzând două primării „doar din ambiții”, acum este momentul să nu se dea „satisfacție PSD-ului și să devină masă de presiune împotriva Primarului General”. Rareș Bogdan „îi roagă să fie decenți și să se gândească la viitor și la construcție și la proiecție”.

„Repet, dacă am făcut o dată greșeala, ca partide de dreapta, să periclităm șansele lui Nicușor și să pierdem două primării doar din ambiții, Primăria de la 3 și Primăria de la 5, haideți să nu facem acum greșeala să dăm satisfacție PSD-ului și să devină masă de presiune împotriva Primarului General Nicușor Dan și al colegilor noștri din Sectoare. PNL și USRPLUS are nevoie în trei din șase Sectoare și în Primăria General de consilierii PMP, cei cinci, patru, trei sau câți are PMP în fiecare Sector.

Eu zic că ar trebui să fim extrem de raționali, extrem de pozitivi și să uităm episodul trist al blocării constituirii Marii Alianțe a Dreptei cu PMP, USRPLUS alături de PNL și să nu mai băgăm bețe în roate din nimic pentru că cetățenii văd și se întreabă <<Ce vrem noi în realitate? Vrem să guvernăm și să scoatem România din criză, vrem să facem marile reforme pentru această țară, vrem să modernizăm cu adevărat țara aceasta și să o scăpăm de birocrație și de nepotism sau vrem să ne facem ambiții personale pentru că nu ne plac ochii lui Mihai Neamțu sau faptul că Mihai Neamțu a făcut Oxford sau Cambridge și nu a făcut Standford?>>.

Haideți totuși să ne revenim puțin și să ne uităm. Dacă aș fi Mihai Neamțu sau aș fi în Partidul Mișcarea Populară aș fi extrem de deranjat de modalitatea prin care este pus la zid Mihai. Mihai nu este un om care să fie privit cu astfel de ochi și cred că este incorect din partea colegilor din USR. Nimeni, nici din PNL, nici din PMP nu a venit să arate cu degetul pe nimeni din USR și poate am fi avut motive pe anumite considerente. Nu ne-am uitat nici la tați, nici la bunici, nici la soții, nici la prestația lor în urmă cu cinci ani, nici la unchi, ne-am uitat pur și simplu la cum să scăpăm Bucureștiul de calamitatea numită PSD.

Îi rog să fie decenți și să se gândească la viitor și la construcție și la proiecție și nu la prostioare de genul acesta. De la Claudiu am așteptări mari pentru că am mare încredere în el și îi cunosc capacitățile intelectuale și umane așa că îl rog foarte mult să revină la realitate și să nu se lase manipulat”, a conchis europarlamentarul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *