Skip to content
Politică

Rareș Bogdan: Faptul că Germania își trimite sparanghelul pe câmp nu e problema mea. Nu putem să le trimitem oameni în plină pandemie

Inquam Photos / Justinel Stavaru

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susține că autoritățile din România nu ar trebui să permită muncitorilor români să plece în Germania în plină pandemie.

„Faptul că Germania își trimite sparanghelul pe câmp nu e problema mea. Noi nu putem să le trimitem imediat oameni în plină pandemie. Dacă pe mine ca muncitor român a ajuns să mă intereseze ca face sparanghelul e foarte grav. E pandemie la nivel european, nimeni nu are dreptul să pună în pericol starea de sănătate a muncitorilor români, a declarat Rareș Bogdan.

Liberalul a precizat și că modul în care aproape 2.000 de muncitori s-au îmbulzit pe aeroportul din Cluj-Napoca pentru a pleca să lucreze ca muncitori sezonieri în Germania „n-ar fi trebuit să existe dacă ar fi existat comunicare spre ei dinspre cei care conduc aeroportul”.

„Înainte a pleca trebuie să ştim unde pleacă, trebuie să ştim condiţiile în care pleacă, trebuie să ştim că securitatea medicală a fiecăruia dintre ei este asigurată. Trebuie să ştim dacă pe piaţa de muncă internă a României, în agricultură, construcţii, există şansa de absorbţie a forţei de muncă”, a spus Rareş Bogdan.

Prim vicepreşedintele PNL a explicat că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, va verifica firmele care au recrutat muncitorii sezonieri pentru a afla în ce condiţii lucrează oamenii.

„Banul ăsta e ochiul dracului. Nimeni nu se opune liberei circulaţii, dar suntem în stare de urgenţă. (…) Statul german este un stat extrem de organizat şi extrem de serios. Problema mea e cum funcţionează statul român. La noi trebuie văzut cine este această firmă care şi-a permis să spargă barajele militare de la Suceava”, a spus Rareş Bogdan.

Imagini ireale la Aeroportul din Cluj

Amintim că aproximativ 2000 de oameni se înghesuiau, joi, la prânz, în parcarea din fața aeroportului din Cluj, și se pregăteau  să plece în Germania la munci agricole sezoniere.

Din imagini rezultă că oamenii nu respectă nici o regulă de distanțare socială și puțini poartă măști de protecție.

DETALII AICI: 2000 de oameni s-au înghesuit în parcarea din fața Aeroportului din Cluj să plece la muncă în Germania – VIDEO

 

2 comentarii la “Rareș Bogdan: Faptul că Germania își trimite sparanghelul pe câmp nu e problema mea. Nu putem să le trimitem oameni în plină pandemie

  1. domnule rares bogdan.acei oameni stiau unde merg.lucreaza acolo de ani de zile..mi-e greu sa cred ca nu cunosti realitatea.din cate se pare intri in cercul politrucilor care se pregatesc de alegeri.pacat.

  2. Cum e posibil acei oameni au voie sa plece in alta tara si noi nu avem voie sa mergem sa la tara sa muncim livezile si gradinile noastre?Ce au scris pe declaratie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *