Skip to content
Politică

Rareș Bogdan ia în vizor coaliția PSD-ALDE: Voi cere românilor să iasă în stradă dacă nu va fi abrogat recursul compensatoriu!

Cotidianul
" "

Deputatul USR Stelian Ion a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va depune o inițiativă legislativă pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu.

Anunțul vine după crima din Mediaș care a scandalizat opinia publică, declanșat după ce un tânăr de 25 de ani a murit înjunghiat de un individ eliberat recent din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

" "
" "

CITIȚI MAI MULTE AICI: USR îi cere lui Dăncilă abrogarea ”legii monstruase” a recursului compensatoriu

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura luni cu jurnalistul Rareș Bogdan. Concret, întrebat cât de tare este afectată siguranța națională a României în urma adoptării măsurii recursului compensatoriu, Rareș Bogdan a atras atenția că a devenit un pericol ca românii să mai iasă după ora 18 pe stradă.

Astfel, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a adresat o întrebare către 4 membri ai Guvernului României: „doamna Carmen Dan, doamna Rovana Plumb, doamna Olguța Vasilescu și doamna Dăncilă au toate copii din câte știu. Mă întreb cum au privit uciderea în stradă a unui tânăr de 20 de ani lăsat în zăpadă după ce a fost înjunghiat de 11 ori în fața clubului din Mediaș. Cum au privit asta?”.

„Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader, Florin Iordache și Eugen Nicolicea trebuie să fie acuzați de complicitate la crimă. Ce au vrut ei voit sau din inconștiență și vreau să cred că doar din prostie crasă și cu calcule strict privitoare la viitorul lor și al acoliților acestora au creat o vulnerabilitate uriașă la adresa siguranței naționale a României, a românilor. România devine încet și sigur o țară de tip sud-american, una de tip Venezuela-Columbia, unde a ieși după ora 18 pe stradă devine o aventură. România a avut tot timpul o mare calitate și anume liniștea în stradă,  liniștea din punct de vedere a siguranței cetățeanului. Nu ne era frică pentru părinții noștri, pentru bunicii noștri, pentru soțiile noastre, pentru iubitele noastre, pentru fetele noastre. În momentul în care ai 10880 de eliberați în 3 luni de zile în baza legii recursului compensatoriu și din ei 189 de recidiviști, din care cel care a comis crima de la Mediaș, care au comis fapte de violență în ultimele 90 de zile și vorbim aici de viol, crime, atacuri care ne arată clar că acești indivizi în dorința lor de a scăpa corupții, de a scăpa colegii corupți, colegii acuzați de abuz în serviciu au săvârșit un act pe care nu cred că l-au evaluat, dar este cel mai mare pericol la adresa viitorului României. Nu ne ajung problemele din jurul României, problemele economice, exodul românilor și lipsa forței de muncă și introducem regimul compensatoriu. De asta mai aveam nevoie?! Această măsură se va întoarce ca un boomerang împotriva lor pentru că le afectează și electoratul. Aici vorbim de români. Nu mai vorbim despre culoare politică. Doamna Carmen Dan, doamna Rovana Plumb, doamna Olguța Vasilescu și doamna Dăncilă au toate copii din câte știu. Mă întreb cum au privit uciderea în stradă a unui tânăr de 20 de ani lăsat în zăpadă după ce a fost înjunghiat de 11 ori în fața clubului din Mediaș. Cum au privit asta?”, a spus analistul politic.

Totodată ,chestionat dacă va fi abrogată măsura recursului compensatoriu, Rareș Bogdan a subliniat că în cazul în care cei de la putere nu vor face acest lucru el va chema românii la proteste în stradă. De asemenea, jurnalistul a transmis pentru PSNews o informație în exclusivitate conform căreia în perioada 15 decembrie 2018-14 ianuarie 2019 au fost cele mai multe cazuri de spargeri de 15 ani încoace corespondente acelui interval de timp.

Dacă nu se va abroga, țineți minte că vă spun. Marșurile de la Colectiv, mișcările de protest de la OUG 13 cât și cele din data de 10 august vor fi minore față de manifestațiile care vor urma. Nu mai vorbim despre opoziție și putere acum, ci despre România și de siguranța cetățeanului indiferent de culoare. Dacă ei nu vor abroga asta eu nu voi ezita să cer românilor ieșirea în stradă pentru a pune presiune pe Parlament să abroge. 

Mai vreau să menționez că în cazul criminalului de la Mediaș el a fost eliberat mai devreme cu 6 ani decât ar fi trebuit să iasă potrivit condamnării primite. Asta din cauza recursului compensatoriu. Pe lângă asta, România devine o țintă pentru grupările de crimă organizată de pe întreg globul pentru că și așa suntem poartă de intrare în Europa prin Constanța. Vom deveni un rai al infractorilor în momentul în care legislația penală devine atât de tolerantă. Vă mai ofer și o informație în exclusivitate și anume că în ultimii 15 ani, de sărbători, adică din 15 decembrie până în 15 ianuarie, aveau loc spargeri și inclusiv în august când lumea era în concediu, iar în jurul Bucureștiului și în capitală au avut loc cele mai multe spargeri de locuințe cu furt din ultimii 15 ani. Așadar, din decembrie 2003 și până astăzi cele mai multe spargeri de locuințe între 15 decembrie și 15 ianuarie au avut loc între 15 decembrie 2018 și 14 ianuarie 2019”, a adăugat realizatorul emisiunii Jocuri de Putere.

De asemenea, întrebat dacă va fi sancționată România de instituțiile europene în baza măsurii recursului compensatoriu, Rareș Bogdan a reliefat că cele mai mai așteptări le are de la români să se împotrivească față de cei de la PSD-ALDE.

„Nu mă bazez foarte mult că va fi sancționată deși mâine are loc în Parlamentul European o rezoluție prin care România, Polonia și Ungaria vor avea condiționate acordarea banilor europeni în raport cu măsurile legate de statul de drept. Cred că românii și repet că nu vorbesc doar despre dreapta sau cei care nu au votat PSD, ci o fac pentru românii responsabili care vor ca bunicii lor, părinții lor, copii lor să trăiască în siguranță, a conchis Rareș Bogdan în exclusivitate pentru PSNews.ro.

1 comentariu la “Rareș Bogdan ia în vizor coaliția PSD-ALDE: Voi cere românilor să iasă în stradă dacă nu va fi abrogat recursul compensatoriu!

  1. Eh, copiii maharilor nu vor pati nimic, fac scoli afara, au servicii bine platite datorita lu’ „mama veve” etc, asa ca nu ies decat cu masinile bine „tunate”, iar restul „pulifricilor” cum ii caracteriza infractorul valcov pe romanii care tac ca porcu-n cucuruz nu conteaza, pot muri injunghiati, violati, atacati si deposedati de bunuri sub ochii ingaduitori ai conducerii PSD-ALDE-UDMR. Astia fac legi sa protejeze doar infractorii, pai sa le dai infractorilor 3000 de euro cand ies, pai dupa aia fuge repede inapoi sa mai ia odata banii…oribil. Chiar mai stati si acum in casa?!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *