Skip to content
Politică

Rareș Bogdan îi distruge pe Dragnea și Tăriceanu după asaltul asupra presei: Prostie și ticăloșie! EXCLUSIV

pressone.ro
" "

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat marți seară o amplă declarație pentru PSnews.ro, în care i-a criticat vehement pe președinții PSD și ALDE (Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu) după asaltul celor doi asupra presei care i-a criticat.

Amintim că unul dintre breaking news-urile săptămânii trecute l-au reprezentat controalele ANAF atât la RISE Project (chiar în ziua în care site-ul urma să publice o nouă investigație despre Dragnea și Brazilia), cât și la Hotnews (după ce portalul publicase o investigație despre cum anturajul lui Liviu Dragnea intrase în posesia vilei lui Sergiu Cunescu, unul dintre liderii opoziției anti-Ion Iliescu din anii ’90).

" "

În acest context, Rareș Bogdan l-a comparat pe Liviu Dragnea cu dictatorul Nicolae Ceaușescu, cu atât mai mult cu cât președintele PSD s-a rățoit și la Antena 3, după ce televiziunea tratase subiectul controalelor întreprinse de Fisc.

„Mie mi se pare că domnul Dragnea, în special, alunecă ușor și sigur spre modelul Nicolae Ceaușescu; nici măcar Traian Băsescu sau Ion Iliescu, pentru că nu înțelege rolul presei. Eu cred că explodam dacă făcea gestul pe care l-a făcut ieri cu microfonul de la Antena 3. Am văzut reacția colegilor de la Antenă – au fost extrem de decenți. Cum adică își permite un lider politic să arate cu degetul și să bată cu degetul în microfonul unei televiziuni, atrăgându-le atenția și făcând aluzii mizerabile la adresa politicii lor editoriale, pentru că aceștia și-au permis să publice o investigație?

Cât despre RISE Project, lucrurile sunt și mai grave! În cazul Antenei 3, doar a atras atenția, dar într-un mod subversiv (ca să nu spun «mizerabil»). În cazul RISE Project, a pus instituțiile de forță ale statului – după modelul lui Adrian Năstase din urmă cu 14 ani – împotriva presei independente, împotriva presei libere. Același lucru l-a făcut și deoarece colegii de la Hotnews au solicitat poziția domnului Dragnea cu privire la achiziția vilei Sergiu Cunescu de către o societate care are legătură cu fiul domniei sale. Reacția președintelui PSD a fost să pună instituțiile de forță ale statului pe cele două instituții media, motivând că este un control de fond în regiune, dar verificând doar două dintre cele 36 de companii vizate. Inspectorii respectivi n-au găsit nicio explicație plauzibilă cu privire la acele controale derulate exact în zilele în care se publicau investigațiile. Acest gen de comportament este dublat de folosirea unor așa-zise pericole externe: Soros, străini care se implică în politicile României, care sunt dușmani… Am văzut o înregistrare și m-am cutremurat: l-am văzut pe Liviu Dragnea uitându-se în cameră (probabil era cu consultanții domniei sale) și certându-se cu George Soros. Mi s-a părut ireal! Așa ceva n-am văzut de foarte mult timp în România”, a punctat Bogdan.

În continuare, realizatorul de la Realitatea TV a avertizat că o astfel de atitudine precum cea a lui Liviu Dragnea (care încearcă să deturneze atenția de la eșecurile guvernării, inventând ținte precum George Soros și nu numai) îl va scădea în ochii majorității electoratului PSD.

„Probabil că la o parte dintre votanții lui Liviu Dragnea prinde acest mesaj, dar eu mă gândesc că la marea majoritate a votanților PSD nu poate să prindă, că nu sunt toți cu IQ-ul redus; mulți sunt oameni deștepți, care au și simțul istoriei, și simțul ridicolului… Nu pot fi toți atât de idioți, încât să creadă balivernele domnului Dragnea!

Dar sigur: atunci când nu poți să justifici proasta guvernare, când programul tău de guvernare este un haos absolut, când în șapte luni de zile nu ai nicio realizare decât împingerea României spre marginea prăpastiei, trebuie să-ți găsești niște refugii.

Pregătindu-se și de o rectificare negativă la sfârșitul lunii iulie, normal că trebuie să găsească niște vinovați. Și atunci vinovații sunt: demonstranții care au ieșit în piață, Soros, ONG-urile, răutăcioșii din presă care nu-l ridică-n slăvi și așa mai departe. Totul ca să mascheze incompetența, iresponsabilitatea și lipsa de știință a guvernării pe care o practică PSD-ul”, a detaliat Rareș Bogdan.

În acest punct, ziaristul a făcut trecerea la lipsa de specialiști de care dă acum dovadă PSD, partidul preferând să promoveze apropiați ai lui Liviu Dragnea și a altor baroni.

De-a lungul a 27 de ani de istorie, Partidul Social Democrat a putut fi acuzat de foarte multe lucruri, dar nu de lipsa specialiștilor. Chiar dacă unii proveneau din vechiul Partid Comunist, din vechile guvernări ceaușiste, aveau o știință a guvernării statului (chiar și în stilul ăla etatist). Acum nu avem nici măcar așa ceva.

Ca să nu mai vorbim de faptul (neavând nimic cu universitățile private) că n-am cum că nu spun că 80% dintre actualii membri ai cabinetului Dragnea-Tudose au facultățile făcute după 30 de ani (când oamenii se ocupă de creșterea copiilor) sau la universități particulare, la fabrici de diplome. Nu se poate așa ceva! Noi astfel de situații n-am mai avut.

Plus că mai avem o situație absolut halucinantă: județul Teleorman, cel mai mic județ al țării, cu 220.000 de oameni (dintre care vreo 40.000 sunt plecați), are nu mai puțin de 24 de secretari de stat dintr-un total de 104. Marea majoritate a secretarilor de stat, a șefilor de companii naționale, a membrilor din consilii de administrație, a miniștrilor sunt din județele: Giurgiu, Buzău, Ialomița, Brăila, Dolj, Olt, Dâmbovița. Eu n-am nimic împotrivă – sunt fericit, fiindcă trebuie să fie toate regiunile țării reprezentate în Guvern (nu doar Transilvania, nu doar Moldova), dar nu se poate – modul ăsta de a guverna țara doar cu propriii baroni sau cu slugile baronilor din preajma ta mi se pare foarte periculos pentru România actuală, pentru că ne îndreaptă spre guvernarea de tip gubernie. Și îmi pare rău: eu nu doresc să trăiesc într-o țară unde guvernarea de tip gubernie să oprească libertatea de exprimare, să atace personajele care își permit să spună «nu» domnului Dragnea și propriilor sale dorințe.

Eu nu-l înțeleg pe omul ăsta – vă spun cu sinceritate. Anul trecut, am urmărit cu interes și trebuie să recunosc că Liviu Dragnea a fost foarte bun în susținerea proiectelor acestui program de guvernare (așa, halucinant, haotic, fantasmagoric, cum a fost el conceput), președintele PSD s-a comportat bine în campania electorală. Părerea mea e că scorul cu care au câștigat alegerile a fost prea mare pentru PSD-iști. Acei 50% li s-au urcat la cap, i-au despărțit de pământ. Liviu Dragnea este acum pe un covoraș, pe un norișor, și plutește. Din luna decembrie, dânsul nu a mai atins pământul. Acum, văd că se războiește când cu Soros, când cu președintele, când cu niște adversari nevăzuți care vor răul Partidului Social Democrat, al domnului Dragnea și al guvernului domniei sale”, a afirmat Bogdan.

În ceea ce îl privește pe Călin Popescu-Tăriceanu, Rareș Bogdan a scos în evidență o problemă care i se pare mult mai gravă: aceea a contradicției între imaginea de om civilizat a președintelui ALDE și felul grobian în care acesta a calificat articolul de pe RISE Project („un jeg”).

„În cazul domnului Tăriceanu, dezamăgirea este și mai cruntă. Dacă în cazul domnului Dragnea este o problemă de lipsă acută de cultură, de lecturi, de știință de carte, de discuții într-o familie unde preocuparea pentru știință, pentru cultură, pentru arte nu există (asta e! nu toate familiile au biblioteci în casă; nu toți își pun copiii vara să citească măcar 10 pagini înainte să iasă ca să se joace; asta e – a trăit în alt mediu), ei bine, în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, lucrurile sunt mult mai complexe, pentru că domnul Tăriceanu a trăit într-o casă cu vreo 12.000 de volume. Domnul Dan Amedeo Lăzărescu (tatăl vitreg al domniei sale, care s-a ocupat de educația dânsului de la 4 ani) este unul dintre cei mai mari intelectuali publici pe care i-a avut România în ultimii 40 de ani, prieten la cataramă cu conu Alecu Paleologu, cu Octavian Paler… Deci domnul Tăriceanu în casa dânsului altfel de oameni, așa că în cazul președintelui ALDE lucrurile – din punctul meu de vedere – sunt total inexplicabile, pentru că la Tăriceanu lucrurile nu țin în niciun fel de prostie sau de lipsă de carte”, a tunat Rareș Bogdan.

În încheiere, vedeta de la Realitatea TV l-a acuzat pe Călin Popescu-Tăriceanu că și l-a luat ca model pe fostul președinte Traian Băsescu.

„La Liviu Dragnea, țin de prostie și de lipsă de carte. La Călin Popescu-Tăriceanu, este multă-multă șmecherie, multă-multă ticăloșie. Călin Popescu-Tăriceanu este extrem de abil și de șmecher – este un Traian Băsescu cu papion. În realitate, liderii politici – de la Victor Ponta încoace – sunt fascinați de Traian Băsescu. Ei l-au atacat pe Băsescu, dar în realitate ei și-ar dori enorm să fie ca el: și-ar dori niște procurori care să le cânte în strună după modelul Băsescu, să aibă niște generali din serviciile de intelligence care să le pună la dispoziție planurile adversarilor politici… Ei au modelul Traian Băsescu în minte și vor să fie ca el, nefiind totuși atât de talentați ca matrozul”, a conchis Bogdan.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *