Skip to content
Politică

Rareş Bogdan îl taxează pe Isărescu. Guvernatorul BNR le recomandă românilor ceai de tei pentru calmarea prețurilor

Inquam Photos / George Calin

Europarlamentarul Rareș Bogdan îl acuză pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu că este vinovat de inflaţia cu care se confruntă România, precizând că economiştii Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai Băncii Naţionale au avut ieşiri alarmiste pe această temă. El i-a transmis şefului BNR să le dea subordonaţilor săi câte un ceai de tei pentru a se calma.

Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi.

Atunci, i-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonaților lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă. Lucrurile arată prost la nivel Uniunii Europene, numai că în țări ca Italia sau Belgia, de exemplu, forța economiei e mai mare. În România, orice mic dezechilibru ne afectează. Românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani. Dar așteptăm ca din partea instituției bancare centrale să simțim un anumit sentiment de credibilitate.

În contextul actual, criza la nivel european este intensificată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Faptul că Romania avea o dependență mai mare față de Ucraina, m-a lăsat și pe mine perplex. Nu știam că noi importam 65% din îngrășămintele chimice din Ucraina sau jumătate din miliardul de tonă de beton în luăm și de la ucraineni. De asemenea, nu știam că peste 50% din totalul cerealelor veneau din Ucraina, iar 80% de ulei îl importam tot de la ei”, a afirmat Rareș Bogdan la un post de televiziune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *