Rareş Bogdan: În coaliţie s-a discutat despre taxarea pe muncă. Am cerut Ministerului Finanţelor o proiecţie

Sursa foto: Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni că în coaliţie s-a discutat despre taxarea pe muncă şi a cerut Ministerului Finanţelor o proiecţie, pentru a nu ajunge la un dezechilibru. El a precizat că majorarea salariului minim de la 1 iulie este în analiză, şi o decizie se va lua doar după ce vor sta de vorbă cu partenerii sociali.

Rareş Bogdan a declarat la Antena 3 că în coaliţie au discutat despre taxarea pe muncă care este una dintre cele mai mari din Europa şi de asemenea despre creşterea salariului minim, repsectiv despre situaţia profesorilor din diaspora care nu aveau contracte decât pe termen determinat şi nu aveau asigurată vechimea.

Întrebat dacă vor scădea taxele pe salariul minim, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: ”Cu toţii ne dorim asta, nu doar premierul. Am cerut Ministerului Finanţelor o proiecţie, tocmai pentru a nu ajunge la un dezechilibru care să ducă la o eventuală creştere de alte taxe, TVA, impozite. Asta e inacceptabil, şi atunci trebuie să găsim o soluţie, să vedem care este exact proiecţia pentru scăderea taxării muncii, respectiv pentru creşterea salariului minim, din ce moment, da asta după ce stăm de vorbă cu partenerii sociali, cu companiile, pentru că nu poţi să o faci de la Guvern, doar cu sindicatele, trebuie sî introduci în ecuaţie şi companiile”.

Rareş Bogdan a precizat că a cerut strict situaţia pe salarii, să vadă exact cele trei tipuri de taxe, ce înseamnă scăderea lor procentuală şi unde se creează un gap la încasări.

Despre majorare salariul minim de la 1 iulie, Rareş Bogdan a spus că această măsură este în analiză. ”Analizăm. Nu facem nimic fără să stăm de vorbă cu partenerii sociali. Stăm de vorbă cu asociaţiile care reprezintă companiile, patronatele, pentru că şi ele trebuie să aibă la rândul lor o predictibilitate. Dacă îi dăm deduceri, va accepta”, a completat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: