Skip to content
Politică

Rareș Bogdan: În fața infractorilor și interlopilor nu trebuie să existe toleranță

PS News

Europarlamentarul Rareș Bogdan, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a reacționat după scandalurile violente care au avut loc duminică în cartiere locuite de romi din București, Ploiești și Săcele.

Europarlamentarul atrage atenția că în următoarele 90 de zile va fi un examen care va arăta dacă știm să facem față unor situații care vor pune la mare încercare autoritatea.

" "
" "

„Romania a rezistat in ultimii 30 de ani pentru ca Statul nu si-a pierdut autoritatea. In fata infractorilor si interlopilor nu trebuie sa existe toleranta, autoritatea Statului nu trebuie stirbita. În următoarele 90 de zile va fi un examen care va arăta dacă știm să facem față unor situații care vor pune la mare încercare autoritatea.. De asemenea, sa fie clar si direct, toti cei care fac abuzuri din partea Politiei si Jandarmeriei trebuie la randul or sa plateasca. De ce? Simplu, pentru ca compromite imaginea colegilor. Vin vremuri grele. Nu e de joaca”, scrie Rareș Bogdan.

Poliția, Jandarmeria și luptători SAS au intervenit în forță, suminică seară, în cartierul bucureștean Ferentari, după ce o petrecere care nu respectă ordinele de restricție era în toi. Forțele de ordine au intervenit, dar lucrurile au degenerat și, pe fondul violențelor, au făcut și uz de arme.

Înainte, însă, de intervenția Poliției, în Rahova cei care organizau petrecerea au transmis live pe Facebook de la „eveniment”.

„Să vină poliția, să mor io că îi răstorn”

„Revoluție!”
„Să vină militarii! Să vină Iohannis!”
„Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm./ Marș, dă-i în p**a mea de aici, vărule!”
Sunt doar câteva din strigările pe care cei din filmare le-au transmis.

Poliţiştii şi jandarmii din județul Braşov au intervenit, duminică, și în municipiul Săcele, în cartierul Gârcin de la periferia orașului, cartier locuit de romi. Zeci de persoane s-au bătut, inclusiv cu bâte și lopeți, iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.

Tot duminică seara, un scandal a izbucnit în cartierul Mimiu din Ploiești. Reprezentanții Poliției Prahova spun că intervin în urma unui apel la 112 care prin care s-a sesizat un conflict pe stradă. Mai multe echipaje de poliție au fost direcționate în zonă. Rromii aflați într-o curte sunt recalcitranți și aruncă cu diverse obiecte în forțele de ordine, printre care o găleată și un bidon, relatează Ziarul Incomod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *