Skip to content
Societate

Rareş Bogdan, la „Dosar de Politician”, despre voucherele de cumpărături: Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene

Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat joi seara cum vor ajunge la populaţie voucherele de cumpărături destinate persoanelor vulnerabile.

Rareș Bogdan a explicat în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, cine sunt românii care vor primi aceste vouchere și mai ales de unde vor venii bani ce vor acoperii cheltuielile cu acorda tichetelor de 50 de euro pentru cumpărături. Europarlamentarul PNL a oferit mai multe detalii .

Voucherele au fost gândite pentru a acoperi cheltuieli cu achiziționarea produselor de bază și vor fi distribuite începând cu data de 1 iunie 2022. Distribuția acestora se va realiza prin Poșta Română, prin oficiile poștale și factorii poștali.

„Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro care vor fi rapid injectați în economie, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene pe diverse acte. Este foarte important de știut că și până acum au fost date vouchere, la 6 luni de zile, pentru produse de bază. Acum, tot ceea ce s-a întâmplat a fost să se mărească aria și baza celor care primesc.

Primeau 860.000 de cetățeni români, cei cu venituri minime de 800 de lei, iar acum s-au adăugat cei cu venituri până în 1.500 de lei, adică încă 2,2 milioane de pensionari și cei cu nevoie speciale (…) Sunt un total de 3.5 milioane de beneficiari”, a declarat Rareș Bogdan.

Liberalul a mai explicat că aproximativ două miliarde sunt „bani care intră în investiții”. „Este important să ne gândim și că economia trebuie să funcționeze. Practic, din toți acești bani, peste două miliarde sunt bani care intră pe investiții, pe micro întreprinderi și pe zona de agricultură. Deci avem nu mai puțin de 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor la energie electrică, aproximativ 400.000 de euro pentru IMM-uri și mai avem 300 de milioane pentru firmele de transport rutier de mărfuri și distribuție sau de persoane, care au fost influențate din cauza creșterii prețurilor la carburanți”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *