Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, la „Dosar de Politician”: Noi suntem în top 3 din 27 de state UE la numărul de persoane vaccinate

Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a comentat, marți seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, evoluția situației epidemiologice din România, precizând că până în momentul în care o mare parte a populației va fi vaccinată anti-COVID-19, etse importantă să fie respectată în continuare regula distanțării fizice. În acest context, Bogdan a apreciat că ”acțiunea de vaccinare este un real succes” în țara noastră.

”În România, este o problemă, pe de o parte, legată de faptul că din cauza unor proprietari de cluburi, nu foarte mulți, suferă o mulțime de oameni și suferim noi, toți. Nu există o legislație. Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne – n.r.) a încercat să dea niște sancțiuni extrem de clare și, din păcate, domnii deputați și senatori din Parlamentul României s-au opus în momentul în care domnia sa a propus ca atunci când unii nu respectă distanțarea în cluburile, în special din Capitală, dar nu numai, să poată fi ridicată autorizația de funcționare, nu doar să dai o amendă de 7.000 de lei, care este ridicolă, e consumația la o masă dintr-un astfel de club.

Grupul liberal a preluat inițiativa și a dus-o în Camera Deputaților, unde încercăm să venim cu o sistare de activitate până la 15 zile, care e, de asemenea, o chestiune coercitvă.

Sigur că nu ne plac aceste măsuri, sigur că ne dorim libertate totală, să fie libertate de circulație, dar, din păcate, singura modalitate de a stăvili acest teribil coronavirus este distanțarea până reușim să ne vaccinăm cât mai mulți”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a menționat, în acest context, că România ocup locul al treilea la nivelul Uniunii Europene din punctul de vedere al numărului de persoane vaccinate.

La nivel european, eu primesc fericitări, în plen, în întâlnirile bilaterale, vin oameni și mă întreabă cum am reușit să ajungem la peste un milion de vaccinați.

În Belgia sunt sub 50.000 de persoane vaccinate, în Olanda, care dă lecții de democrație Europei întregi, sunt sub 100.000, că n-au reușit să se organizeze. Noi suntem în top 3 din 27 de state la numărul de persoane vaccinate iar dorința de vaccinare, în România, este  uriașă. (…) Începută pe 27 decembrie, acțiunea de vaccinare este un real succes în România”, a mai spus Rareș Bogdan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *