Skip to content
Politică

Rareș Bogdan: Mă bucur că Daniel Breaz a ales calea cea bună. E mult mai rezonabil decât urangutanii și dinozaurii care populează PSD

Inquam Photos / George Calin

Într-o declarație pentru PS News, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan declară că „nu știe nimic” despre venirea lui Daniel Breaz în PNL, după demisia anunțată vineri din PSD. Liberalul spune despre Breaz că „e unul dintre puținii oameni decenți care mai existau în PSD”.

Puțini oameni decenți mai există în PSD. Nu prea îl vedeam alături de personaje fără cultură și foarte îndepărtate de zona de artă și știință care populează acum partidul. Daniel Breaz este un om decent. Mă bucur, având în vedere că suntem din același oraș, din Alba, și că dânsul era unul dintre ultimii intelectuali ai Partidului Social Democrat, mă bucur că a ales calea cea bună.

Puțini oameni decenți mai există în PSD, dar el era unul dintre ei și cred că a făcut un gest de onoare. E un gest normal. Îl așteptam de la Daniel, nu prea îl vedeam alături de personaje fără cultură și foarte îndepărtate de zona de artă și știință care populează acum PSD-ul.

Despre trecerea lui Daniel Breaz la PNL nu cunosc absolut nimic. Eu nu am negociat așa ceva. Am vorbit cu Mircea Hava chiar în dimineață această pe probleme legate de Bruxelles pentru că ne-au venit noi reguli de intrare în Belgia. Noi începem activitatea după 31 august la Parlamentul European, mă rog, comisiile încep din 24 și chiar am vorbit, dar nu mi-a spus nimic despre trecerea lui.

Nu știu asta sincer să fiu, chiar nu știu dacă trece sau nu trece. Eu n-am vorbit nici cu colegii mei, nici cu el. Cert este că este o demisie din PSD al unui om care pare cu siguranță mult mai rezonabil decât urangutanii și dinozaurii care populează partidul ăsta la nivel central, a declarat Rareș Bogdan. 

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz, senator de Alba, a anunțat că demisionează din Partidul Social Democrat. PSD, în formula actuală, are „vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică, fiind lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare”, a scris Daniel Breaz pe Facebook.

Daniel Breaz consideră că partidul are nevoie de „un suflu nou” și critică actuala conducere chiar în ajunul Congresului la care PSD ar trebui să-și aleagă liderii. „Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcție, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual. Continui să cred că politica este în slujba cetățenilor, nu în cea a jocurilor de putere fără sens și cu un singur scop: cel personal”, conchide Daniel Breaz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *