Rareș Bogdan: Noi ne batem în turul doi cu Marcel Ciolacu, nici măcar cu Geoană. Lasconi reprezintă un partid de 8%

Sursă foto: Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că Nicolae Ciucă se va bate în turul II al alegerilor prezidenţiale cu Marcel Ciolacu și este convins că USR îl va susține. În ceea ce privește colaborarea cu USR, el consideră că această formațiune politică va susține PNL.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că Elena Lasconi, cu cei 8 %, va înțelege că e important să avem un președinte de dreapta în următorii cinci ani.

„Noi ne batem pentru turul doi cu Marcel Ciolacu. Nici măcar cu Mircea Geoană. Doamna Lasconi reprezintă un partid de 8%, noi suntem un partid de 28%. (…) Sunt convins că în turul doi ne va susține pentru că e un om care va înțelege că e important să fie un președinte de dreapta în următorii cinci ani”, a declarat Rareș Bogdan, despre alegerile prezidențiale și opțiunile liderilor partidelor politice de dreapta.

Întrebat despre o posibilă guvernare cu USR, având în vedere discuțiile în contradictoriu din ultimele zile, prim vicepreședintele PNL a explicat cum stau lucrurile matematic.

„Dacă va exista un procent suficient de mare, pentru că aritmetica e simplă și imbatabilă, pe care să le ocupe PNL și USR, sigur că se poate orice.

Întrebarea este deocamdată 28 cu 8 fac doar 36, nu 46. Dacă mai reușim în următoarele luni să aducem alături de PNL și USR cum se vor împărți aceste procente nu vă pot spune, poate spune doar electoratul, încă 10 procente, atunci sigur că putem gândi o guvernare. Altfel, aritmetica e imbatabilă,” a precizat europarlamentarul liberal.

Ne amintim că Elena Lasconi a declarat că este „nevoie de o igienizare în PNL”, pentru o colaborare PNL-USR.

Tot Rareş Bogdan a fost cel care i-a dat o replică dură liderului USR, catalogând afirmația acesteia ca fiind  „uşor obraznică” și a invitat-o să „îşi vadă de treabă şi de lungul nasului în propriul partid.”

USR trece printr-o perioadă extrem de dificilă, în urma rezultatelor dezastruoase în alegerile locale și europarlamentare, care au dus și la demisia fostei conduceri. De altfel, Cătălin Drulă a fost puternic contestat în partid în tot mandatul său, cea mai controversată decizie fiind alianța cu partidele lui Ludovic Orban și Eugen Tomac.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: