Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, perspectivă zdrobitoare despre moțiune: Solidaritate în jurul hoților! EXCLUSIV

pressone.ro

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a conturat o perspectivă zdrobitoare despre moțiunea de cenzură programată în aceeași zi pentru dezbatere și vot.

Concret: realizatorul de la Realitatea TV a mizat pe un scor detașat, de câteva zeci de voturi, împotriva demersului opoziției, dată fiind hotărârea UDMR de a nu fi prezentă în sală la momentul votului.

" "

„UDMR a anunțat că nu participă în sală la moțiune, deci diferența va fi mare. Ei au nevoie de 234 de voturi pentru a trece moțiunea. Probabil vor fi undeva la 130-150 de voturi pro-moțiune. Părerea mea”, a afirmat Bogdan.

Întrebat ce implicații va avea eșecul moțiunii pentru putere și opoziție, și mai ales cine vor fi câștigătorii și pierzătorii, Rareș Bogdan s-a lansat într-un amplu discurs despre starea generală a scenei politice și a României, în ultimă instanță.

Concret: ziaristul a apreciat că țara „va ieși slăbită” din această moțiune, iar cei de la PSD și ALDE trebuie să renunțe la cabinetul Dăncilă găsească „o formulă de compromis” cu președintele Klaus Iohannis.

„România va ieși slăbită. Nu înțeleg de ce Partidul Social Democrat se încăpățânează să o susțină pe doamna Viorica Dăncilă, care din păcate se dovedește complet incapabilă să conducă Guvernul. Ei sunt cei care ar trebui să renunțe la acest guvern, să caute o formulă de compromis, o discuție cu președintele, pentru că nu se mai poate merge în ritmul acesta”, a punctat Bogdan.

Dincolo de războiul politic, Rareș Bogdan a scos în evidență probleme mult mai cronice ale României: finanțele, infrastructura, sănătatea, investițiile etc.

„Sigur: noi discutăm despre domnul Nicolicea, despre domnul Șerban Nicolae, de toți apucații din PSD, de toate ideile lor năstrușnice (cu Codul Penal, Codul de Procedură Penală, suspendarea președintelui, demiterea șefei DNA)… Dar în tot acest timp în care noi purtăm dezbaterea publică doar pe aceste subiecte, se întâmplă lucruri extrem de importante în zona externă a României, se întâmplă lucruri vitale ce țin de viața de zi cu zi a românilor.

Nu avem, într-un an și jumătate un kilometru de autostradă început măcar sau licitat de PSD (nu 100, ci unul!); nu avem o centură ocolitoare; nu avem un spital început, din spitalele lor republicane, naționale, regionale – tot ce ne promiteau; nu avem făcute școli (avem încă 2.800 de școli cu toaletă în curte). Avem dezastru în spitale: oamenii se îmbolnăvesc în continuare de infecții nosocomiale. Nu avem reparate nici măcar pistele de la Otopeni. Și avem campionat european de fotbal în 2020, organizat și de România.

Gândiți-vă totuși câte lucruri nu avem, cât de deficitari suntem la infrastructură, la investiții! Avem probleme cu forța de muncă, nu reușim să ne aducem românii acasă – o bună parte din forța noastră de muncă e-n Europa, pe care cei de la putere o înjură. Dar în același timp mă întreb ce s-ar întâmpla dacă această Europă înjurată de PSD și ALDE ne-ar trimite acasă vreo 3 milioane de români. Ce o să facă PSD și ALDE cu ei?

De asemenea, se pare că nimeni dintre cei de la ALDE și PSD sau votanții lor nu are rate. Ei nu simt că le-au crescut ratele în lei, că ROBOR-ul s-a dus la 3,15%, iar în noiembrie 2016 (adică acum un an și șase luni) ROBOR-ul era 0,6 la sută? Acei 2,5 au fost luați din buzunarul lor – le-a crescut rata. Colegilor mei din regie, care au salarii între 2.000 și 4.000 de lei și au rate de 600 de lei, de 800, de 1.000, le-au crescut ratele cu de la 60 de lei până la 200 de lei. Sunt 1,3 milioane de români afectați de creșterea ROBOR. Nu se poate așa ceva!

Când bagă benzină, oamenii ăștia chiar nu își dau seama că nu mai fac plinul cu 400 de lei, că 400 de lei dau doar pe 75% din rezervor? Lucrurile astea nu-i afectează? Scumpirea gazului și a curentului electric nu-i afectează și pe ei? Prețul oului, prețul cărnii chiar nu-i afectează?

Noi avem probleme reale. Nu vin investitori serioși. Ba mai mult: ne pleacă investitori din România. Avem o oportunitate grozavă, prin căderea de pe hartă a Ucrainei și prin Turcia. Gândiți-vă că sunt foarte mulți investitori care fug din Turcia în acest moment, când țara se întoarce la fundamentalism, la sistemul sultanist! Iar noi, în loc să exploatăm acest moment, noi ne batem între noi. PSD-ul face toate năzbâtiile posibile, de parcă urăște această țară. Discutăm de orice altceva decât de problemele reale ale țării.

E prea mult! Mi se pare că suntem o țară de oameni nebuni. Nu se poate așa ceva! Ne pierdem în dezbateri sterile. Suntem ca pompierii: noi tot timpul trebuie să venim cu tulumbele de apă, să stingem flăcările pe care piromanii de la PSD și ALDE le pun peste tot în România. Dau foc la Codul Penal, la Codul de Procedură Penală, la legislația primară… N-am văzut așa ceva!” a detaliat Rareș Bogdan.

În continuare, gazetarul a pus la zid mai multe figuri cunoscute din Guvern și din Parlament – în special de la PSD – pentru prestația lor de până acum. Totuși, realizatorul TV a pronunțat și câteva nume de miniștri care au făcut o figură bună în funcțiile pe care le ocupă.

„În PSD nu mai am nicio așteptare. Am văzut totuși ieri o ieșire a domnului Ioan Rus – îl felicit (onorantă ieșirea), dar e puțin. Totuși, PSD are o mulțime de oameni care cred că nu se împacă cu această autocrație a proștilor. Este incalificabil să conducă acest partid astăzi cei mai proști dintre cei proști din PSD. Adică domnul Paul Stănescu, domnul Claudiu Manda, care este prietenul interlopilor la propriu: au poze interlopii din Dolj cu el pe paginile de Facebook, îmbrăcați ca niște maimuțoi. Domnul Marian Neacșu, doamna Olguța Vasilescu, (provenită din latura neagră a PRM – nici măcar din partea intelectualizată)… De asemenea: domnul Mitică Buzatu, Șerban Nicolae, Nicolicea, Florin Iordache… Păi, Iordache nu era primit de Viorel Hrebenciuc și de Adrian Năstase în sediul din Kiseleff! Stătea în curte – n-avea loc în sediu! Deci când ajung omizile să conducă un partid și o țară, vai de acel partid și de acea țară! Domnul Iordache, pe lângă că este aroganța întruchipată, este și prostia cruntă ajunsă la putere. Și să vă mai spun de unul care este absolut definiția prostiei la pătrat: domnul Lucian Șova – cel care încerca să ne explice cum nu vom mai avea locuri de muncă dacă facem autostrăzi, cum ne pleacă multinaționalele. Nu-mi dau seama cum poți să fii atât de ilogic și să demonstrezi contrariile într-o singură frază.

Gândiți-vă spre ce se îndreaptă România! Avem miniștri cum n-am văzut în 28 de ani în România. Domnul Dănuț Andrușcă, domnul Valentin Popa (ministrul Învățământului), domnul Anton Anton de la Energie sunt analfabeți funcțional! Există 2-3-4 oameni care ar putea avea loc în orice guvern, fără nicio problemă. Eu cred că domnul Orlando Teodorovici, doamna Rovana Plumb sau domnul Mihai Fifor nu e vreo problemă să facă parte și din alte guverne. Sau domnul Viorel Ștefan sau doamna Sorina Pintea”, a afirmat omul de televiziune.

În încheiere, Rareș Bogdan i-a criticat dur pe cei care se solidarizează cu „hoții” și bandiții”. În acest context, jurnalistul a dat exemplu de oameni care îl mustră că este prea dur cu politicienii.

Dacă Paul Stănescu a ajuns să conducă această țară și cu domnul Andrușcă, plus doamna Dăncilă prim-ministru, înseamnă că bunul Dumnezeu nu mai are niciun gând cu țara asta. Eu sunt absolut convins că de la Sfântul Andrei încoace (care ne-a adus creștinismul pe pământurile astea ale noastre), eu cred că Dumnezeu S-a hotărât să nu mai aibă niciun gând cu țara asta. Eu cred că S-a gândit: «Cu ăștia n-am cum: le-am dat pământuri, le-am dat șanse-n viață, în istorie… le-am dat o minunăție. Pur și simplu, sunt un popor care nu se lasă condus, care este îndrăgostit de hoție».

Noi suntem poporul care ne învățăm copilașii «Cățeluș cu părul creț». Și tu, și eu l-am învățat când eram copii. «Fură rața din coteț și se jură că nu fură». Păi, face altceva Stănescu, Dragnea sau Tăriceanu, decât să se jure că nu fură? Asta e: dacă pornești educația copilului de la «Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț și se jură că nu fură», aici am ajuns! E greu să fim nemți, dar măcar să-ncercăm să fim britanici, dacă nu nemți! Măcar să încercăm să fim italieni – că tot semănăm atât de mult cu bezmeticii ăia de italieni.

Eu mă tot gândesc: văd că e o solidaritate incredibilă în jurul hoților, a bandiților. Nu-i deranjează furatul. Îmi explicau unii de bună-credință: «Vă iubesc, că sunteți patriot, dar de ce aveți treabă cu ai noștri, ăștia de la PSD? Dumneavoastră n-ați furat cireșe? Vedeți, domnu’ Rareș? Așa vă supărați pe ei că fură și ei…» «Domn’e, dar au furat miliarde. Nu avem aia, nu avem aia!» «Hai, domnu’ Rareș! Aia e problema? Noi să fim sănătoși!»

Deci s-ar putea ca în această țară, pur și simplu, poporul să fie setat altfel, iar noi, ăia 20-30 la sută, care ne dorim altceva, să fim complet diferiți, iar în realitate marea masă să intre în această formulă, în care ăia fură: unul fură o piuliță de la fabrică, ălălalt fură ciocane și fierăstraie; ăștiălalți fură câteva miliarde. Fiecare cu ce poate!” a conchis Bogdan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *