Skip to content
Politică

Rareș Bogdan (PNL): Grupul european condus de Cioloș împiedică desemnarea noului șef al Comisiei Europene. E un blocaj fără precedent în negocieri

Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan, viitor europarlamentar din partea PNL, a declarat, pentru B1 TV, că există un blocaj fără precedent în negocierile pentru desemnarea noului șef al Comisiei Europene, iar de vină sunt Emmanuel Macron și noul său grup european, condus de Dacian Cioloș, care țin discuțiile pe loc. Bogdan a mai susținut că Renew Europe recunoaște dreptul PPE de a avea șefia Comisiei Europene, dar are o problemă persoană cu Manfred Weber, propunerea PPE pentru această funcție.

Sunt negocieri și e un blocaj fără precedent. Nu se poate crea o majoritate obișnuită până acum între PPE și socialiști. Intrarea în scenă a lui Macron, care a pierdut alegerile în Franța în fața lui Marine Le Pen, întoarce Europa cu josul în sus, pentru că ține în șah toate instituțiile, a blocat toate negocierile cu ajutorul grupului pe care l-a constituit lângă ALDE.

Practic, acum e un blocaj fără precedent în negocierile pentru numirea șefului Comisiei Europene, a șefului Parlamentului European și apoi va urma șeful Consiliului.

PPE l-a propus la șefia Comisiei Europene pe prietenul Românie, Manfred Weber, care urma să fie președintele Comisiei. Ieri am dat încă un vot de susținere, dar negocierile sunt blocate. Probabil să se deblocheze în această noapte la G20, unde participă cinci lideri europeni. Așteptăm Consiliul European de duminică, iar luni va fi prima ședință la Strasbourg a noului Parlament.

Cioloș s-a prezentat cu noul lider al socialiștilor la toate negocierile, practic negociază în bloc cu acesta. Ei recunosc dreptul PPE de a avea șefia Comisiei Europene, dar nu-l vor pe Manfred Weber, pe motiv că persoana lui îi deranjează. Weber a vorbit de o Europă creștină”,a  explicat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *