Skip to content
Politică

Rareș Bogdan (PNL): Dorneanu e cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea. Decizia CCR aruncă România cu 20 de ani în urmă

agerpres.ro
" "

Decizia Curții Constituționale de a declara nelegală constituirea completurilor de trei judecători de la Curtea Supremă nu e doar o obrăznicie, ci un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România, a declarat Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, pentru B1 TV.

Acești oameni aruncă România cu 20 de ani în urmă, încearcă s-o scoată din Europa. Încă nu a apărut această decizie în presa occidentală și în rândul membrilor Parlamentului European, a  comisarilor europeni, dar mâine sigur vom fi întrebați de la prima oră. 

" "
" "

Nu e doar obrăznicie, e un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România.

Faptul că Dorneanu, Enache, Stan, Deliorga și Atilla Varga au venit cu această decizie, care practic rescrie justiția ultimilor 10 ani… Nu se poate să faci așa ceva! Ne mai rămâne să facă detașamente ale poporului să-l scoată pe Dragnea pe brațe din pușcărie, strigând că e deținut politic”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Decizia Curții a fost luată cu 5 voturi ”pentru” și 4 voturi ”împotrivă”. Au votat împotriva luării acestei decizii judecătorii Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. În favoarea deciziei au votat judecătorii Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Gheroghe Stan, Marian Enache și Attila Varga.

Rareș Bogdan a susținut că Marian Enache este ”un bolșevic de cea mai joasă speță”, iar Valer Dorneanu este ”cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea”.

Curtea Constituțională a emis un comunicat prin care a transmis că toate cauzele care au primit decizii în primă instanță la Curtea Supremă, până în 23 ianuarie, vor fi rejudecate.

Ar fi vorba de circa 180 de dosare, susține fostul președinte CCR, Augustin Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *