Skip to content
Politică

Rareș Bogdan răspunde atacurilor venite dinspre USRPLUS: Acuzații dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Contactat de PS News, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că acuzațiile deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu la adresa sa, potrivit cărora ar ”mâncat bani frumoși de la mai multe instituții de stat”, au fost lansate cu „prea multă ușurință și fără niciun fel de bază reală”. De asemenea, Rareș Bogdan consideră ”dizgrațioase și tendențioase” afirmațiile lui Ungureanu despre PNL.

„Mi se pare că, în acest moment, cea mai mare preocupare a noastră este de a găsi formulele care să unească, nu care să ne despartă. Cred că, din fericire, domnul Ungureanu acționează strict singular și nu este o politică a USRPLUS față de PNL. Sigur că acuzațiile domniei sale că PNL fură sunt de curtea școlii, dar asta e. Poate reevaluează această acțiune de denigrare a PNL la un moment dat. În ceea ce mă privește, eu pot să îi spun că eu am dat salarii la vreo 230 de oameni câțiva ani. Am fondat ziare, radio și televiziunea, iar ziarul și radioul încă funcționează, chiar dacă eu am plecat de acolo și am ieșit din acționariat. Am fondat agenție de publicitate care de 18 ani e pe piață și cred că a avut de-a lungul timpului peste 1000 de clienți, dintre care sub 3% au fost companii de stat sau instituții publice, restul sunt clienți privați, unii de talie internațională. Să faci astfel de acuzații mi se pare aberant.

" "
" "

Respectivele contracte se câștigă pe bază de licitații, se concurează cu alții, dar dacă nu înțelegi cum funcționează economia, cum funcționează o agenție de publicitate nu lansezi acuzații. Nu sunt deloc supărat, dar cred că ar trebui mai multă atenție în spațiul public cu privire la acuzații și la etichetări mai ales când e vorba de colegi de coaliție. De asemenea, mi-aș dori ca distinsul domn să citească și interiorul știrilor cu declarațiile pe care le fac eu, și nu doar titlurile, care de multe ori sunt tendențioase dintr-o dorință de audiență a publicațiilor, nimic anormal. Domnia sa cred că a citit doar titlurile că eu l-am atacat pe Dan Barna sau pe Voiculescu, că am văzut că s-a constituit într-un fel de câine de pază a celor doi. Nu e un lucru rău, e colegial, e frumos, dar s-ar putea să le facă mai mult rău decât bine, și nu cred că atitudinea de genul ăsta ajută pe cineva”, spune liberalul.

De asemenea, acesta susține că acuzațiile deputatului USRPLUS reprezintă un caz singular și „o chestiune izolată”, ce nu ar trebui să primească prea multă atenție.

„Eu îi doresc sănătate. Îi explic în orice moment orice, îi explic și ce înseamnă o agenție de publicitate și ce înseamnă mediul privat, și ce înseamnă să acționezi în mediul privat, și cred că ar fi puțin mai bine dacă nu ar lansa acuzații cu atât de multă ușurință, fără baze reale. Faptul că domnia sa vorbește de un contract din alte sute de contracte, că a fost cu o instituție de stat, eu ce pot să îi mai zic?! Statul cu cine stă să lucreze, cu păsările, cu alte națiuni?! Nu e normal să lucreze în interiorul României, într-o piață concurențială, indiferent că ești privat, că ești stat pe o anumită acțiune?! Dar ce să fac eu, să dau lecții de economie?! Nu fac asta față de nimeni. Ar trebui să fie puțin mai potolit și mai puțin războinic în ceea ce îl privesc lucrurile care cred eu că sunt lansate cu prea multă ușurință și fără niciun fel de bază reală. Așa putem acuza pe oricine de orice.

E important acum să vedem ce ne unește și ce putem face în acest sens. Mă ataci pe mine, în regulă, dar nu veni de acuzații de genul „PNL-iștii fură”, „noi am oprit furturile PNL-iștilor”, că sunt dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament. Cine să vină să oprească ce?! Dacă privești exact spusele dânsului s-ar putea să te îngrozești de faptul că sunt oameni care pot gândi în felul ăsta atunci când pornești la guvernarea și la administrarea unei țări. 

Consider că e o chestiune izolată și că nu ar trebui să le dăm prea multă atenție”, a conchis Rareș Bogdan.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, îl acuză pe Rareș Bogdan că „a mâncat bani frumoși de la mai multe instituții de stat printre care și de la Spitalul Județean Cluj” și susține că acesta este motivul pentru care europarlamentarul PNL atacă conducerea USR și miniștri ai USR PLUS, „pentru că le-am închis robinetul cu bani și le dăm afară managerii de spitale care îi umpleau de lovele”.

„Incredibila IPOCRIZIE a lui Rareș Bogdan!

Spitalele României au fost jefuite crunt în ultimii ani, ca mai toate instituțiile de stat în general, Apele Române, Hidroelectrica, Electrica S.A etc.

Oriunde și-au putut planta oameni în consiliile de administrație, peneliștii au furat de au rupt.

Rareș Bogdan a fost acționar până mai ieri la firma Trendcommunication prin care a deținut și un ziar din Cluj-Napoca, prin această firmă Rareș Bogdan a mâncat bani frumoși de la mai multe instituții de stat printre care și de la Spitalul Județean Cluj.

Dovada o aveți în documentul atașat. Este un răspuns primit la o interpelare din luna mai a anului trecut, răspuns semnat de omul protejat de PNL Cluj-Napoca, fostul manager al Spitalului Județean Cluj, Petrică Șușca.

De aceea atacă Rareș Bogdan pe unde poate conducerea USR și miniștri USR-PLUS din actualul guvern, pentru că le-am închis robinetul cu bani și le dăm afară managerii de spitale care îi umpleau de lovele.

Până vor reface alianța lor dragă cu PSD, peneliștii vor avea viață grea cu noi.

Nu îi mai lăsăm la furat, așa cum am promis.

Asta este viața.
Gata cu hoțiile!”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *