Skip to content
Politică

Rareș Bogdan reacționează după tragedia de la Institutul „Victor Babeş”: Dacă nu ar fi fost medicii, România era într-o situație înfiorătoare!

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți, pentru PS News, că subfinanțarea sistemului de sănătate din România, precum și „capușarea politică”, sunt doar două cauze ale nenorocirilor tot mai dese din sistemul sanitar românesc. „Sunt niște dinozauri politici care pur și simplu s-au cățărat pe pozițiile publice pe care le-au avut ca să-și creeze propria lor rețea de business și, foarte probabil, ei nu apelează la sistemul de sănătate din România”, spune liberalul.

Totodată, Rareș Bogdan a precizat că are încredere foarte mare în medicii din România, iar dacă nu ar fi fost factorul uman, țara noastră era „într-o situație înfiorătoare”.

" "
" "

„Este o anchetă în desfășurare, o să vedem dacă a fost o eroare umană sau a fost o eroare tehnică. E o chestiune la care trebuie să răspundă cei care se ocupă de acest lucru. Eu am încredere mare în medicii din România. În capitalul uman am o mare încredere, sunt niște oameni care sunt deosebiți și care lucrează de cele mai multe ori în condiții  vitrege, într-un sistem subfinanțat timp de 30 de ani. Dacă nu ar fi fost factorul uman, România era într-o situație înfiorătoare. Singurul care ne ține în picioare este factorul uman. Atât.

Este, însă, o problemă cu infrastructura medicală. Avem bani din PNRR pe care trebuie să-i introducem în sănătate. Aici nu vorbim doar de Victor Babeș. Este un caz care s-a întâmplat astăzi. Sistemul medical este aici din cauza subfinanțării din ultimii 30 de ani, a faptului că nu avem niciun spital nou construit de la zero în 30 de ani. Peste toate astea mai avem și căpușarea sistemului de sănătate.

Aflăm din presă că firmele care furnizau oxigen erau firme ale unui fost ministru. Faptul că se întâmplă aceste chestiuni arată cât de grav este. Asta este trista realitate. Sunt niște dinozauri politici care pur și simplu s-au cățărat pe pozițiile publice pe care le-au avut ca să își creeze propria lor rețea de business și foarte probabil ei nu apelează la sistemul de sănătate din România. Sunt două cauze la nenorocirile care se întâmplă în sistemul de sănătate. Pe de o parte, vorbim despre subfinanțare, iar pe de altă parte, vorbim despre căpușarea politică. Aceste lucruri le observ eu, ca novice, în sistemul de sănătate publică. Sunt convins că în România există specialiști suficienți care să tragă concluzii, iar dacă nu sunt suficienți în România, cu siguranță putem apela și la cei din altă țară. Israelul are un sistem de sănătate excepțional”, a declarat liberalul Rareș Bogdan pentru PS News.

Amintim că trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit luni seara după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul „Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

 

" "

1 comentariu la “Rareș Bogdan reacționează după tragedia de la Institutul „Victor Babeş”: Dacă nu ar fi fost medicii, România era într-o situație înfiorătoare!

  1. Ia mai du-te dracului arâtare ordinară!!…se face anul si sărbătorim tăierea pensiilor speciale și a salariilor nesimtite…nenorocit om ai ajuns, dacă te da pe sticla onania tv și mafia varanului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *