Euroalegeri: R. Bogdan: România ar fi dus, fără comasare şi inteligenţă politică, 12 extremişti în Parlamentul European

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, europarlamentarul Rareş Bogdan, a afirmat că dacă în România nu ar fi fost comasate alegerile locale cu cele europarlamentare, România ar fi trimis 11 – 12 extremişti în Parlamentul European şi a adăugat că în aceste condiţii vor intra cinci, şase maxim.

Rareş Bogdan a afirmat, sâmbătă, la emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, că este important când ai delegaţie de europarlamentari, deoarece poţi negocia altfel.

„Contează enorm când te duci în Parlamentul European, unde erau 705, vor fi 720 de europarlamentari şi ai o delegaţie de 17 – 20 de europarlamentari în spate, negociezi altfel, rezoluţii, impuneri în rezoluţii, articole scoase sau introduse, condiţionalităţi pentru investiţii în energie verde, pentru industrie, pentru cărbune, energie atomică, pentru agricultură. Eu vă spun o chestiune, că doamna Ursula von der Leyen a câştigat alegerile de preşedinte cu nouă voturi. Dacă noi, dacă delegaţia condusă de mine, de 14 europarlamentari, stătea în afara sălii, doar jumătate din ea, sau cinci din 14 doamna Ursula von der Leyen nu era preşedinta Comisiei”, a explicat europarlamentarul PNL.

El a fost întrebat dacă Ursula von der Leyen va rămâne preşedintele Comisiei Europene şi după alegeri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: