Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, scenariu catastrofal în cazul în care Iohannis ar fi refuzat revocarea lui Kovesi EXCLUSIV

reportervirtual.ro
" "

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat un scenariu catastrofal în cazul în care președintele Klaus Iohannis ar fi refuzat revocarea Codruței Kovesi de la conducerea DNA.

Discuția a început de la faptul că șeful statului nu a ieșit personal luni să anunțe semnarea decretului, ci a trimis-o pe purtătoarea de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi (fostă Pușcalău), chemată direct din concediul de maternitate.

" "
" "

Concret: Rareș Bogdan a apreciat că Iohannis nu a dorit să își asocieze imaginea cu o acțiune care i-ar fi tulburat „nucleul dur de susținători”. În același context, realizatorul de la Realitatea TV a vorbit despre consecințele nefaste pe plan internațional ale scenariului în care Klaus Iohannis ar fi insistat să o păstreze în funcție pe Laura Kovesi.

„Cred că domnul președinte nu a dorit să își asocieze imaginea cu o acțiune despre care știa că o să creeze probleme în nucleul dur de susținători ai domniei sale, dintre care o bună parte sunt aceiași cu susținătorii doamnei Kovesi. Și cred că gestul demiterii doamnei Kovesi nu a fost unul foarte comod pentru domnia sa; din contră. Practic, a arătat că e suficient de tulburat și de trist să facă acest gest. Dar inacțiunea ar fi dus la suspendarea domniei sale și mai ales la capturarea completă a statului de către PSD.

Dacă președintele Iohannis nu ar fi respectat decizia CCR (o decizie absurdă, ticăloasă și politizată la maxim), cei de la PSD nu ar fi ezitat nicio clipă să-l suspende, iar în cele două luni de zile de interimat al domnului Tăriceanu, Manda sau chiar Dragnea (în cazul în care domnul Tăriceanu ar fi cedat funcția), statul era pur și simplu călcat în picioare: am fi asistat la demiterea imediată a procurorului-șef de la DNA, a procurorului general, la demiterea șefilor de servicii secrete și la acțiuni în forță care să arate că PSD este partidul care controlează complet România.

Sper ca în următoarele zile președintele Klaus Iohannis să demonstreze clar că domnia sa este un apărător total al României democratice și un luptător desăvârșit împotriva PSD. Președintele n-a făcut și nu va face niciun pact cu PSD. Domnul Iohannis trebuie să demonstreze public – în special taberei radicale din zona dreptei – că luptă cu PSDragnea și acțiunile lor de acaparare a statului, astfel încât România să nu fie abandonată în brațele haine ale clicii lui Liviu Dragnea. Și sunt convins că o va face”, a detaliat Bogdan.

În continuare, ziaristul a evidențiat urmările dezastruoase de pe plan extern: UE ar fi putut refuza acordarea președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene către România, iar NATO ar fi putut respinge suplimentarea trupelor și a bazelor militare din țara noastră.

Nu m-am simțit relaxat și nu a fost o bucurie pentru nimeni faptul că a trebuit să fie sacrificată doamna Kovesi. Cu siguranță nimeni din zona rațională (zona dreptei) nu s-a bucurat de acest lucru. Dar aici trebuie să ne uităm la consecințe: dacă se ajungea la o capturare totală a României în mâinile unui PSD revanșard și extrem de retrograd, cred că puteam să spunem: «la revedere» – inclusiv de la președinția Consiliului UE de la 1 ianuarie, deoarece Uniunea Europeană s-ar fi alarmat că ăștia sunt nebuni total, că aruncă totul în aer pentru a treia oară în ultimii 11 ani, creând o instabilitate crasă. Cei din NATO ar fi spus: «Cum puteți cere baze și trupe suplimentare pe teritoriul vostru, când voi sunteți atât de nebuni și nu vă puteți face ordine între voi?»

Deci cred că situația internațională și capturarea totală a statului de către PSD l-au făcut pe președinte, din păcate, să acționeze împotriva voinței sale – fiind cu spatele la zid -, într-un gest în care să aleagă răul cel mai mic”, a arătat Bogdan.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan s-a arătat sceptic cu privire la ipoteza conform căreia anunțul revocării prin purtătorul de cuvânt (iar nu personal, de către președinte) ar fi avut drept cauză o posibilă supărare a lui Klaus Iohannis față de refuzul Laurei Kovesi de a demisiona, așa cum el însuși i-ar fi cerut.

„Nu cred asta. L-am auzit azi pe președinte la Bruxelles vorbind foarte frumos despre doamna Kovesi. Dacă președintele solicita asta, nu putea să se opună nimeni. Vorbim totuși despre un om cu o forță uluitoare într-un stat. Chiar dacă i-au fost ciuntite din prerogative, președintele are butoane suficiente, încât să nu-ți permiți să faci astfel de gesturi în fața lui, nici chiar dacă te bucuri de susținerea a 40% din populație. Eu cred că între cei doi a rămas absolut o relație amiabilă. Cred că mai degrabă unii vor să construiască această variantă ca să ostilizeze facțiunile dreptei: președintele versus Dacian Cioloș, doamna Kovesi versus președintele, USR versus PNL, ostilizări între tabere din interiorul PNL… Deci cred că cineva încearcă să creeze dezordine totală în zona dreptei, astfel încât aceasta să nu se poată coagula într-o forță suficient de puternică pentru a putea contrabalansa Partidul Social Democrat”, a încheiat Rareș Bogdan.

2 comentarii la “Rareș Bogdan, scenariu catastrofal în cazul în care Iohannis ar fi refuzat revocarea lui Kovesi EXCLUSIV

  1. Domn Rares, esti foarte slabut la categoria la care te-ai inscris, jurnalist si lder de opinie! Domnule, mata nu sti faptul ca membri unei familii care se cearta toata ziua vor sfarsi repede la divort? Cum poti oare tu, roman cu spirit national desavarsit, sa incurajezi razboiul intre palate? Cum draquluivrei sa mearga ceva bine in tara aceasta atat timp cat guvernul si presedentia se razboiesc dur di pe fata? Cum vrei dumneata sa existe un respect al cetatenilor acestei tari fata de institutii precum guvern sau presedentie, prim ministru sau presedinte, atat timp cat aceste functii sunt ocupate cu oameni lipsiti dr demnitate? Cum crezi dumneata ca poate exista un popor demn, intelept, civilizat, atat timp cat formatori de opinie/jurnalisti turuie toata ziua pe televiziuni fiere, manipulare si ura? Cum ceri dumneata dreptate si ridici aiurea in slavi institutii precum DNA atata timp cat intregul sistem judiciar romanesc este ineficient si partizan politic? Ca lider de opinie, asa cum doresti sa fi, ai obligatia proncopala de a fi moderat, informat ( cel putin trei surse), intelept si dezonteresat politic si mai ales ecomomic! Ma doare capul si am senzatia de scarna profunda atunci cand aud cum, vu pieptul impins inainte, vorbesti apasat si cu semetie despre ….. ipotetica Romanie dodoloata! Nu inspiri altceva atunci, crede-ma, decat mila si repulsie! Totusi consider ca mai exista ceva timp necesar schimbarii radicale de .. mentalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *