Skip to content
Politică

Rareș Bogdan se implică în scandalul muncitorilor români din străinătate. Eurodeputatul anunță că „există semnale despre condiții revoltătoare și în Italia și Austria”

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că a trimis o interpelare către Comisia Europeană referitoare la situația unor muncitori români aflați în alte țări și a evenimentelor recente din Germania.

„UE are obligația de a proteja drepturile tuturor lucrătorilor din Uniune, indiferent de locul în care muncesc în spațiul comunitar. Mai există semnale despre condiții revoltătoare în Italia și Austria, deci este obligatoriu să primim niște răspunsuri”, spune acesta.

Totodată, eurodeputatul precizează că, marți, începând cu orele 16.00, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, răspunde unor întrebări, în cadrul Comisiei de ocupare a forței de muncă, afaceri sociale și incluziune din cadrul Parlamentului European.

„Din cauza situației dramatice a unor muncitori români aflați în alte țări și a evenimentelor recente din Germania, săptămâna trecută am trimis o interpelare la Comisia Europeană. După cum știm, UE are obligația de a proteja drepturile tuturor lucrătorilor din Uniune, indiferent de locul în care muncesc în spațiul comunitar. Mai există semnale despre condiții revoltătoare în Italia și Austria, deci este obligatoriu să primim niște răspunsuri.

E bine, astăzi începând cu orele 16.00, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, răspunde unor întrebări, în cadrul Comisiei de ocupare a forței de muncă, afaceri sociale și incluziune din cadrul Parlamentului European. Ne mai interesează situația lucrătorilor transfrontalieri, dar și ce acțiuni va întreprinde Comisia pentru ca asemenea forme de abuz îndreptate împotriva lucrătorilor sezonieri – fie ei români sau cetățeni ai altui stat european – să nu se mai repete. Sigur, mă interesează în primul rând soarta românilor, căci nu mai doresc ca ei să fie umiliți și nevoiți să iasă în stradă pentru a cere să le fie respectate drepturile și libertățile fundamentale.

Din partea Delegației române la PPE vor lua parte la discuție și vor susține cauza fraților noștri colegii mei Gheorghe Falcă și Eugen Tomac”, scrie Rareș Bogdan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *