Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, semnal de alarmă față de situația politică de la Chișinău: Maia Sandu trebuie protejată de oligarhul Plahotniuc

Situația politică din Republica Moldova rămâne explozivă după ce țara a ajuns să aibă practic două guverne. Deputaţii din Blocul proeuropean ACUM reprezentat de Maia Sandu şi Andrei Năstase s-au aliat cu socialiştii preşedintelui pro-rus Igor Dodon şi au format un nou Guvern condus de Maia Sandu. Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care controlează Guvernul în exerciţiu condus de Pavel Filip şi Curtea Constituţională, a contracarat, nerecunoscând legitimitatea acestui guvern. La nivel internațional însă Statele Unite, Uniunea Europeană și conjunctural, Rusia, sprijină guvernul Maia Sandu, în timp ce Guvernul României nu recunoaște legitimitatea guvernului și cere alegeri anticipate.

În acest context, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia politică din Republica Moldova. Acesta a precizat pentru PSNews.ro că pro-europenii Maia Sandu și Andrei Năstase ar trebui protejați de regimul oligarhic al lui Plahotniuc, poziționându-se astfel în totală opoziție față de Guvernul României și MAE care nu și-au arătat deschis sprijinul față de acest guvern.

“Maia Sandu și Andrei Năstase au venit cu niște condiții extrem de clare pe care le-au pus, dar ei au înțeles că este mai importantă soarta țării lor decât jocurile politicianiste. Pentru a de-oligarhiza Republica Moldova au preferat să facă un pact cu un partid care era într-o altă poziție, dar ei rămânând pro-europeni. Maia Sandu este o pro-europeană convinsă.

Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, să fie protejaţi în faţa regimului oligarhic şi a războiului hibrid. Cred că în acest moment, colaborarea dintre cele trei forţe politice este singura soluţie pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare. Anterior, Plahotniuc a oferit țara ruşilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracţiuni de furt şi spălare de bani de proporţii uriaşe.

Cred că democraţia are acum o şansă uriașă la Chişinău, iar cetăţenii Republicii Moldova susţin masiv acest parcurs pro-european al ţării lor”, a precizat Rareș Bogdan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *