Skip to content
Politică

Rareș Bogdan taie în carne vie. Uluitor: Dragnea își sabotează guvernul la moțiune EXCLUSIV

cotidianul.ro

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a remarcat un amănunt uluitor: președintele PSD, Liviu Dragnea, își sabotează propriul guvern la moțiunea de cenzură de astăzi.

CITȚI ȘI: UPDATE A început votul la moțiunea de cenzură! Va cădea Guvernul Tudose?

Deși a subliniat că moțiunea nu are nicio șansă să treacă, vedeta de la Realitatea TV a scos în evidență un oarecare defazaj tematic al Partidului Național Liberal (PNL). Concret: Bogdan a apreciat că în acest moment ar fi fost mai de efect ca liberalii să își centreze demersul împotriva guvernului Mihai Tudose în jurul problemelor din justiție, Rareș Bogdan adăugând că tema economică – deși nici ea lipsită de importanță – ar fi fost mai actuală în urmă cu o săptămână.

„Moțiunea va cădea (fără nicio îndoială), dar e un exercițiu democratic care trebuia făcut. PNL își antrenează simpatizanții și activul de partid pentru bătăliile ce vor veni. Singura greșeală pe care au făcut-o cei de la PNL este că moțiunea în acest moment trebuia făcută pe justiție, chiar dacă chestiunile economice sunt stringente (dar probabil că de vină a fost birocrația de partid pentru această inerție). Așa cum domnul deputat Florin Roman a demonstrat, faptul că a venit cu o pungă de alimente de acum două luni (și cu bonul pentru această pungă), respectiv cu o pungă de alimente cumpărate ieri arată clar scăderea puterii de cumpărare a românilor. Iar acesta este o chestiune gravă!

[…]

În rest, liberalii nu aveau ce să facă – ăsta e rolul unui partid de opoziție: trebuie să vină și să demonstreze că le pasă de ce se întâmplă și că încearcă să sancționeze puterea discreționară prin mijloacele parlamentare pe care le au. Deci nu îi acuz că au făcut un lucru rău; doar că momentul astăzi (așa cum arată dezbaterea publică) probabil ar fi făcut ca tema justiției să fie ceva mai importantă decât era tema economică în urmă cu zece zile. Acum 10 zile, era perfectă tema economică; azi, e tema justiției. Tema economică este una reală și corectă (de-asta v-am și dat exemplul lui Florin Roman), dar – așa cum arată dezbaterea începând de lunea trecută (când Liviu Dragnea a aflat de al treilea dosar de la DNA) – atenția s-a mutat ușor din zona economică în zona dezbaterilor pe justiție. Asta nu înseamnă că economia nu e imporantă; până la urmă, e important ce bagă românul în buzunar și în stomac”, a subliniat ziaristul.

În altă ordine de idei, Rareș Bogdan a vorbit despre un câștig temporar al lui Liviu Dragnea: moțiunea mută atenția publică de la el către premierul Mihai Tudose și astfel președintele PSD ia o pauză de la a fi ținta criticilor legate de dosarele lui penale.

„Ceea ce vreau să scot în evidență este faptul că această moțiune a luat presiunea de pe Liviu Dragnea și a mutat-o pe Mihai Tudose – chiar dacă numai pentru o zi. Liviu Dragnea câștigă din moțiunea de astăzi a liberailor, pentru că nu mai este ținta supremă, de oră cu oră, ci își împarte antipatia cu Mihai Tudose”, a spus gazetarul.

În încheiere, Rareș Bogdan a vorbit despre frica liderilor PSD și ALDE (Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu), care le-au ordonat propriilor parlamentari să boicoteze votul efectiv, ieșind din sală. Mai precis, Dragnea și-a abandonat propriul guvern în fața opoziției, a mai arătat omul de televiziune.

„Nici nu se pune problema ca cineva să-și închipuie că moțiunea va trece, având în vedere că parlamentarilor PSD și liderilor de partid le-a fost teamă de o prezență în sală a deputaților și senatorilor. Asta este foarte interesant: faptul că i-au scos din sală pe parlamentarii PSD și ALDE arată că domnul Dragnea și domnul Tăriceanu nu mai sunt atât de siguri pe votul lor. Ăsta mi se pare un semnal foarte important: că n-au încredere să-i păstreze în bănci, pentru că ar fi putut vota la vot secret în favoarea moțiunii. Asta mi se pare o dovadă de nesiguranță din partea lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu – nu mai au încredere în propriul activ de partid. Deci, practic, scoțându-și parlamentarii din sală, Dragnea își abandonează guvernul – și-a lăsat membrii cabinetului singuri în fața opoziției!” a conchis Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *