Rareș Bogdan: Traseismul este o boală care trebuie obligatoriu curmată

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat luni, la Digi24, în contextul în care mai mulți primari și viceprimari liberali vor candida la alegerile locale din 9 iunie sub sigla PSD, că „traseismul este o boală care trebuie obligatoriu curmată, trebuie vindecată în ceea ce înseamnă democrația românească”.

Întrebat cum vede aceste racolări de primari din partea PSD și intenția de a scoate din lege pentru alegerile locale interdicția traseismului, astfel încât primarii să-și piardă mandatul dacă trec de la un partid la altul, Rareș Bogdan a răspuns:

„Sunt unul dintre cei mai vocali anti-traseiști. Eu cred că traseismul este o boală care trebuie obligatoriu curmată, trebuie vindecată în ceea ce înseamnă democrația românească. E o situație specială legată de prelungirea mandatelor, în niciun caz Partidul Național Liberal nu va susține vreodată printr-o lege traseismul. Trebuie să găsim o soluție, în schimb, pentru cei care se află în situația de a avea un mandat câștigat la PNL sau PSD sau USR sau UDMR și care vor candida la alegerile de pe 9 iunie de la un alt partid, deci cei care au plecat deja. Avem și noi, de exemplu, primarul de Alba-Iulia care a câștigat alegerile la USR după ce a stat 20 de ani în PNL pe un scandal intern, s-a reîntors acasă, că i-a venit mintea la cap, și în momentul ăsta el va trebui să candideze de la PNL. Potrivit legii așa cum arată ea astăzi, dacă nu facem niște modificări pe codul administrativ, domnia sa își pierde primăria, iar Alba rămâne trei luni și jumătate fără primar. Situații de genul ăsta sunt în România 132 astăzi, din 3.200 de administrații locale plus 40 de administrații județene. Deci clar că trebuie să găsim o soluție pentru cele trei luni și jumătate ca cei care candidează de la un alt partid politic și au mandatul până în 29 iunie de primari sau consilii județene, consilieri de la alte partide să nu-și piardă mandatele, strict pentru această perioadă de trei luni și jumătate. Dar asta nu înseamnă că PNL va fi de acord cu ideea traseismului în politică. Dacă am putea să-l blocăm de tot, ar fi și mai sănătos”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL