Skip to content
Politică

Rareș Bogdan vine cu noi precizări în scandalul cu Orban: a intervenit sau nu președintele Klaus Iohannis

Inquam Photos/Alberto Groşescu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi că „nu se pune problema” unei candidaturi a sa la congresul PNL din acest an și că în conflictul recent din partid președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat. „Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL susține că declarațiile dure la adresa lui Ludovic Orban au fost „o analiză” și că a vrut să se asigure că în PNL nu vor mai exista „derapaje”.

„Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emisiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească.”, a declarat Bogdan.

Europarlamentarul PNL spune că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în scandalul din PNL.

„Nu. Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis nu procedează în acest fel. Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România. Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm”, a mai spus acesta, la Digi24

Liberalul susține că nu intenționează să candideze la congresul PNL din acest an și că „se simte bine” la Bruxelles în poziția de europarlamentar.

„Nu se pune problema unei candidaturi. Congresul e abia în septembrie, repet, nu este vorba despre mine. Eu mă simt foarte bine aici. Așa că pot să sprijin pe oricine, important este să nu existe derapaje de la democrația internă”, a mai declarat europarlamentarul.

Amintim că duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

De cealaltă parte, Orban a precizat marți că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până la congresul din acest an, el este președintele PNL. Liderul PNL a mai afirmat că el discută problemele din partid cu colegii săi în forurile statutare, nu în spațiul public.

„Mi s-a mai pus această întrebare și am răspuns. Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța”, a declarat Ludovic Orban.

1 comentariu la “Rareș Bogdan vine cu noi precizări în scandalul cu Orban: a intervenit sau nu președintele Klaus Iohannis

  1. @ Sunteți de părere că independența medicilor ca profesie este discutabilă prin imixtiunea politicienilor, a unor organizații de presă, a unor producători de medicamente și de vaccinuri, a diverselor personaje publice, așa cum s-a discutat anterior și de independența justiției, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *