Skip to content
Alegeri Politică

Rareș Bogdan: Viorica Dăncilă este pe locul 2. Diaspora nu mai e motivată pentru USR și Dan Barna!

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, la un post de televiziune, că Viorica Dăncilă este pe locul 2 și că USR va pierde cel mai important fief electoral de la europarlamentare.

Rareș Bogdan a susținut că cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le are din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți în Diaspora.

„Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%. Să fie clar, niciun candidat în afara domnului Iohannis nu depășește 20%. Doamna Dăncilă este pe locul doi. E foarte interesant scorul domnului Barna, a pornit bine, dar în urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%.

În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente, dar nu atinge 15% în nicio cercetare. Cheia este că în toate cercetările pe care noi le facem, nu avem inclus Diaspora. În Diaspora, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 și 800.000 de votanți. Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți. Noi, eu spun, am avut un schimb amical de replici cu prietenul meu Dan Motreanu, vom lua încă din primul tur în Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă. Părerea mea e că USR nu va lua 200.000 de voturi cu Dan Barna. Diaspora nu mai e motivată pentru USR și Dan Barna, au pierdut”, a declarat Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis este favorit la alegerile prezidențiale, fiind creditat, într-un sondaj IMAS, cu 45,7% din intențiile de vot, urmat de Mircea Diaconu, cu 16,7%.

Pe locul 3 este Viorica Dăncilă, cu 15,1%, urmată de Dan Barna, cu 12,6, și de Theodor Paleologu, cu 6,9%.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *