Skip to content
Politică

Rareș Bogdan se revoltă: „BNR nu e banca domnului Isărescu!”

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, a comentat pe marginea deciziei pe care Consiliul de Administraţia al BNR o va lua în legătură cu dezvăluirea câştigurilor şefilor din Banca Centrală.

„Domnul Isărescu ar trebui să înţeleagă foarte bine că pentru a demonstra buna sa credinţă trebuie să mizeze pe transparenţă. Noi l-am întrebat mai multe lucruri decât în legătură cu salariul şi veniturile domniei sale. Problema mea nu e salariul domnului Isărescu, nici măcar venitul, ci faptul că BNR nu poate să ne explice că funcţionează ca entitate privată, pentru că nu e o entitate privată. BNR este o entitate publică, ea este statul român, Parlamentul României i-a permis să emită monedă şi să acţioneze pentru stabilitatea pieţei financiare din România. Domnul Isărescu ştie foarte bine că atunci când i se cer detalii cu privire la transparenţa băncii şi acţiunile BNR, o facem în spiritul transparenţei depline”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit Realitatea.net

„Domnului Isărescu, prin persoana mea, i s-a solicitat să ne răspundă la personalul care face parte BNR, nu la specialişti. Problema mea sunt filierele nomneclaturii din BNR, de soţiile copiii şi amantele politicienilor din ’90 până azi, care sunt angajaţi în BNR pe salarii de mii de euro, de veniturile unor consilieri din BNR care au ajuns la 6.000 de euro; deci legate de aceste chestiuni care nu ţin de salariul guvernatorului, al membrilor Consiliului de Administraţie sau a directorilor din BNR. Sunt multe întrebări la care refuză să răspundă; vine să ne explice legătura cu profitul făcut de BNR şi cei 30 de milioane de dolari pe care banca i-a primit în BNR ’92 şi faptul că azi BNR face profituri. Da, dar BNR face profituri având monopol din partea statului, pe o acţiune monetară care ţine de statul român. BNR nu e banca domnului Isărescu, ca podgoria pe care dânsul o are. Problema noastră e ca domnul Isărescu să înţeleagă că timp de 24 de ani nimeni nu l-a întrebat nimic. Nimeni nu critică neapărat BNR că ar fi o instituţie prost administrată, că ar avea o politică defectuoasă cu privire la stabilitatea pieţei financiare. Problema noastră e cu totul alta: e legată de transparenţă, de faptul că domnul Isărescu trebuie să ne explice cum se fac anagajările în BNR, cum arată grila de salarizare în BNR. (…) Domnul Isărescu nu înţelege că domnia sa nu este stat în stat”, a adăugat Rareş Bogdan.

3 comentarii la “Rareș Bogdan se revoltă: „BNR nu e banca domnului Isărescu!”

 1. Nu numai BNR este o structura care abuzeaza democratia.
  ANRE, supravegherea asigurarilor, toate agentiile statului,
  beneficiaza de monopol statal si iau bani din nenorocirea
  unui popor de saraci lipiti…..
  Asa a aprut comunismul….Amintiti-va domnilor…nimeni nu
  mai stie? 1% salariati de stat la nivel occidental sau peste
  si 99% muritori de foame. Oare nu aveti nicio limita?

 2. Domnule Rares Bogdan, faceti o emisiune despre salariile din agentiile statului si consiliile lor de administratie.

 3. Pentru un consilier batran, care nu spunea decat uneori prostii, platim 6000 de euro lunar?
  Ultima data spunea numai prostii….. Mai frate cum dracu se face ca platim atat pentru niste
  stupizenii pe care le poate rosti si cineva care are eventual salariul minim………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *