Skip to content
" "
Politică

Răsare o rază de soare pe strada lui Chiliman. Ce veste a primit edilul sectorului 1

" "

După ce procurorii i-au impus primarului suspendat al sectorului 1 un sechestru pe bunuri și conturi în valoare de peste 11 milioane lei, judecătorii au decis astăzi ridicarea sechestrului pe bunurile și conturile lui Andrei Chiliman.

Judecătorii ICCJ au decis să modifice sechestrul instituit de procurorii DNA în cazul primarului suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman. Astfel, se ridică sechestrul extins asupra averii şi veniturilor edilului, păstrând un sechestru restrâs, pe 30% din suma precedentă şi pe o treime din drepturile salariale. Decizia este definitivă, informează romaniatv.net.

Amintim că Andrei Chiliman s-a autosupendat la finalul lunii trecute din funcția de primar al Sectorului 1 al Capitalei, dar și din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din funcţia de copreşedinte al filialei PNL sector 1, pentru a nu afecta imaginea partidului. El este cercetat sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

În continuare, primarul suspendat al Sectorului 1 rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii au respins din nou cererea DNA de arestare preventivă.

Mita impresionantă care ar fi ajuns în buzunarele primarului Andrei Chiliman, trei miliarde de lei, se înscrie pe primele locuri în topul tunurilor date pe bani publici descoperite în ultimii ani de procurori. El este suspectat că, timp de zece ani, alături de mai mulţi colaboratori apropiaţi, ar fi taxat fiecare contract finanţat de la bugetul Primăriei cu 10%.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *