Skip to content
Puterea Știrilor Video

Răspuns din PNL pentru românii care vor să se înroleze în armată: „Nu va fi cazul să apere pe nimeni, dar e foarte bine să fie voluntari”

Facebook/MApN

Invitat la Puterea Știrilor, deputatul PNL Cristian Băcanu le răspunde cititorilor PS News care doresc să se înroleze în armată, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei. Este admirabil, dar nu va fi cazul să apere pe nimeni, la cum arată lucrurile acum. Sunt convins că Federația Rusă nu își permite un conflict cu NATO, le transmite Băcanu cititorilor PS News.

„Foarte bine că oamenii au acest sentiment de apartenență. O astfel de intenție de a te înrola în armată nu vine ca să te duci acolo și să faci carieră pe termen lung, dacă vii ca voluntar. Sigur, dacă vrei să îți faci o carieră în armată trebuie să începi de mic, te duci la liceu militar, apoi la universitate ș.a.m.d. Oamenii care vă scriu dumneavoastră sunt oameni care fac asta din devotament pentru țara lor și este admirabil. Mi se pare fantastic că există oameni care gândesc așa, mai ales în perioada asta(…).

Eu sunt convins că nu va fi cazul să apere pe nimeni, dar e foarte bine să fie voluntari. Nu va fi cazul să apere pe nimeni, la cum arată lucrurile acum. Sunt convins că Federația Rusă nu își permite un conflict cu NATO, dar pe de altă parte, cred că Federația Rusă are un plan, nu face lucruri gratuite. Nu știu care ar fi ăla”, a declarat Cristian Băcanu, la Puterea Știrilor.

„Există o posibilitate reală ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avertizat că există o posibilitate reală” ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie, se arată într-un mesaj transmis de Casa Albă, conform BBC. Președintele american a făcut comentariile în cadrul unui apel telefonic cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, joi.

Președintele Biden a afirmat că există o posibilitate reală ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. A spus acest lucru public și a avertizat în legătură cu acest lucru de luni de zile”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, Emily Horne.

Deși neagă că are intenția de a invada, Rusia a cerut, luna trecută, garanții de securitate extinse din partea NATO, inclusiv blocarea aderării Ucrainei și retragerea Alianței Nord-Atlantice la pozițiile sale din 1997. Solicitările au fost calificate de SUA, NATO și alte țări occidentale drept „inacceptabile”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus, joi, că răspunsul SUA „nu lasă loc de optimism”, însă a adăugat că „există mereu șansa continuării dialogului, dacă este și în interesele noastre și ale americanilor”.

În ciuda insistențelor lui Putin că nu intenționează să atace, Rusia a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor Ucrainei, în condițiile în care rușii deja au anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *