Skip to content
Politică

Răspuns INEDIT. Modelul de președinte al lui Klaus Iohannis

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a dezvăluit miercuri la Adevărul Live ce model de președinte își dorește să fie.

Dacă ne-am fi așteptat ca Iohannis să nominalizeze vreu lider politic modern, șeful PNL a făcut o nominalizare cel puțin inedită.

Întrebat dacă ar putea prelua modelul politic al lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al României între 1859 și 1866, cunoscut pentru realizarea micii Uniri între Țara Românească și Moldova, Iohannis a răspuns tranșant: Cu siguranţă o să o fac.”

Alexandru Ioan Cuza a rămas în istorie drept un domnitor autoritar, iar dacă ne gândim că Iohannis îl are drept reper pe domnitorul s-ar putea să ajungem la concluzia că autoritarismul îl inspiră pe actualul șef al PNL.

În plus, trebuie spus că probabil prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a uitat cum s-a sfârșit cariera politică a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acesta fost obligat să abdice în anul 1866 de către o largă coaliție a partidelor vremii, denumită și Monstruoasa Coaliție, din cauza orientărilor politice diferite ale membrilor săi, care au reacționat astfel față de manifestările autoritare ale domnitorului.

Iohannis a dezvăluit și ce care l-a impresionat cel mai mult: ”Una am citit-o acum aproximativ două luni, este o carte despre un dictator, Toamna patriarhului şi ultima carte a ajuns la mine din întâmplare. Este o carte a lui Amos Oz. , „Între prieteni”.”

6 comentarii la “Răspuns INEDIT. Modelul de președinte al lui Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *