Skip to content
Politică

Răspuns INEDIT. Modelul de președinte al lui Klaus Iohannis

" "

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a dezvăluit miercuri la Adevărul Live ce model de președinte își dorește să fie.

Dacă ne-am fi așteptat ca Iohannis să nominalizeze vreu lider politic modern, șeful PNL a făcut o nominalizare cel puțin inedită.

" "
" "

Întrebat dacă ar putea prelua modelul politic al lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al României între 1859 și 1866, cunoscut pentru realizarea micii Uniri între Țara Românească și Moldova, Iohannis a răspuns tranșant: Cu siguranţă o să o fac.”

Alexandru Ioan Cuza a rămas în istorie drept un domnitor autoritar, iar dacă ne gândim că Iohannis îl are drept reper pe domnitorul s-ar putea să ajungem la concluzia că autoritarismul îl inspiră pe actualul șef al PNL.

În plus, trebuie spus că probabil prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a uitat cum s-a sfârșit cariera politică a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acesta fost obligat să abdice în anul 1866 de către o largă coaliție a partidelor vremii, denumită și Monstruoasa Coaliție, din cauza orientărilor politice diferite ale membrilor săi, care au reacționat astfel față de manifestările autoritare ale domnitorului.

Iohannis a dezvăluit și ce care l-a impresionat cel mai mult: ”Una am citit-o acum aproximativ două luni, este o carte despre un dictator, Toamna patriarhului şi ultima carte a ajuns la mine din întâmplare. Este o carte a lui Amos Oz. , „Între prieteni”.”

6 comentarii la “Răspuns INEDIT. Modelul de președinte al lui Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *