Răspunsul lui Iohannis la investigația privind BMW-ul primit cadou

După investigațiile începute de PESURSE.RO privind contractul prin care persoana fizică Klaus Iohannis folosește automobilul marca BMW, primit cu titlu gratuit de către Primăria Muncipiului Sibiu de la SC Bavaria Automobile SRL, am încercat să aflăm, fără succes, de la Primăria Sibiului care este actul prin care Klaus Iohannis are dreptul de a utiliza autoturismul.

La conferința de presă susținută astăzi de Iohannis, președintele PNL a fost întrebat de către reporterul pesurse.ro de ce Primăria Sibiului nu a răspuns solicitării în baza legii 544/2001, deși termenul legal de zile în care instituția era obligată să răspundă a trecut acum două zile.

Iohannis a tranșat problema rapid, pasând responsabilitățile către Secretariatul Primăriei Sibiului care „se ocupă de chestiunile birocratice”.

Întrebat de reporterul pesurse.ro daca in ultimii 7 ani, de cand este in vigoare contractul de comodat, din functia sa de primar al Sibiului, a semnat vreo hotarare/decizie interna prin care sa isi dea in folosinta autoturismul primit de institutia condusa de el cu titlu gratuit prin contractul mentionat, presedintele PNL a refuzat sa raspunda:„ O sa primiti un raspuns scris in termenul legal”.

La mentiunea ca termenul legal a expirat deja, presedintele PNL nu a mai scos o vorba.

Pe de alta parte, mai multi jurnalisti au cerut sa faca publice aceste date privind masina pe care o foloseste pentru ca opinia publica sa fie corect informata.

Mai trebuie precizat că în cadrul conferinței de presă, jurnaliștii care au pus întrebări președintelui PNL au fost filmați, lucru destul de neobișnuit la o conferință de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL