Skip to content
Societate

Răstunare de situație în cazul Sorinei: Decizia radicală la care a apelat procurorul general

Procurorul general a atacat decizia Judecătoriei Slatina prin care s-a respins ordonanța președințială, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, a declarat, miercuri, că apelul procurorului general a fost trimis prin fax.

" "

Documentul prin care procurorul general a făcut apel la decizia instanţei a fost transmis, prin fax. Apelul se referă doar la motivele din hotărârea Judecătoriei Slatina privind emiterea ordonanţei preşidenţiale pentru Sorina. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Olt. Sperăm să reuşim ca mâine (joi – n.r.) să îl trimitem la Tribunalul Olt„, a declarat judecătorul Ana Maria Lixandru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina.

Procurorul general al României a solicitat în luna iulie 2019 Judecătoriei Slatina emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de soţii Săcărin din America.

În 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale. La câteva zile după soluţia Judecătoriei Slatina, Sorina, împreună cu părinţii adoptivi, a plecat din România.

" "

1 comentariu la “Răstunare de situație în cazul Sorinei: Decizia radicală la care a apelat procurorul general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *