Skip to content
Internațional

Răsturnare de situaţia în SUA! Georgia va renumăra manual toate buletinele de vot

Blacknews.ro

Statul american Georgia va proceda la renumărarea manuală a tuturor buletinelor de vot de la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, dat fiind că diferenţa între candidatul democrat Joe Biden şi preşedintele în funcţie, republicanul Donald Trump, a fost de doar 14.111 voturi, a anunţat miercuri cea mai înaltă oficialitate electorală a acestui stat.

Matematic, trebuie operată o renumărare completă, manuală, a tuturor (buletinelor) în fiecare comitat pentru că diferenţa este atât de mică. Aceasta va ajuta la construirea încrederii”, a declarat secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, într-o conferinţă de presă.

Vrem să începem această renumărare înainte de sfârşitul săptămânii‘, a adăugat el, potrivit Agerpres. Raffensperger a menţionat că în Georgia au fost exprimate în jur de 5 milioane de voturi. „Această competiţie are semnificaţie naţională, importanţă naţională, înţelegem acest lucru”, a adăugat el.

Biden nu are nevoie de voturile electorale din Georgia pentru a câştiga aceste alegeri. El a depăşit pragul necesar de 270 de voturi electorale prin victoria anunţată de mass-media sâmbătă dimineaţa în Pennsylvania. Totuşi, rezultatul din Georgia ar putea câştiga în importanţă dacă şi în alte state ar avea loc o răsturnare de scor, ceea ce este foarte puţin probabil. Raffensperger a mai spus că va investiga toate acuzaţiile de fraudă electorală, deşi nu a semnalat că ar exista dovezi despre nereguli pe scară largă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *