Skip to content
Politică

Răsturnare de situație. Ce se va întâmpla cu dosarul Loteria II

După ce noul judecător titular în cazul care-i privesc pe George Copos, Camelia Voiculescu și Sorin Pantiș a făcut o solicitare înacest sens și aceasta a fost aprobată de DNA, practic judecarea dosarului se va relua de la zero, informează B1.

Decizia a fost luată după ce la ultimele cinci termene a fost alt judecător care nu a luat o decizie. Astfel, se va relua cercetarea penală, vor fi reaudiați martorii și inculpații.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC „Ana Electronic” SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC „Ana Grup” SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual. Iar acuzaţiile nu se opresc aici. Fostul finanţator al Rapidului, spun anchetatorii, s-a folosit de informaţii privilegiate pentru a obţine anumite foloase financiare şi a manipulat piaţa de capital.

Şi Camelia Voiculescu este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare. În plus, fiica lui Dan Voiculescu ar fi manipulat şi ea piaţa de capital.

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, şi apoi ar fi finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru o sumă mai mare, 2.480.000 de lei.

Sursă foto glsa.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *