Skip to content
Politică

Răsturnare de situație! Deputatul PNL Violeta Alexandru a votat pentru învestirea Guvernului Cioloș: „PNL nu mi-a dat nicio soluție!”

Facebook/VioletaAlexandru

UPDATE 13:45

Într-o postare pe pagina de Facebook, Violeta Alexandru a explicat motivele care au stat la baza deciziei de a vota pentru învestirea Guvernului Cioloș.

Redăm integral postarea deputatului PNL:

Mă abțin la unele proiecte de acte normative având alte opinii pe articole sau pe proiect în ansamblu dar nu atunci când trebuie să asum o decizie politică. Am votat Guvernul Cioloș deși, din informațiile pe care le am de la audieri, pentru unele propuneri se putea mai bine.
De ce am votat:
– pentru că Președintele a desemnat un candidat și iau în serios propunerile Președintelui României.
– pentru că fiecare zi a devenit un calvar pentru români; dacă spun public că nu sunt de acord cu prelungirea crizei atunci înțeleg să fac ce spun, cu opțiunile care mi-au fost date.
– pentru că PNL nu a venit cu o propunere de premier deși eram și suntem în plină criză politică și sanitară. A fost o mare greșeală. Cel mai mare partid din coaliția care putea fi refăcută.
– pentru că perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberală și nu pot susține nicio apropiere sau dependență de PSD. Cu bune și cu rele, cu efort și cu abilități de management la PNL, refacerea coaliției era singura soluție decentă.
– pentru că am greșit noi, PNL, în deciziile din ultimele luni. Și, pentru mine, asumarea acestui lucru este importantă pentru încrederea pe mai departe. Și USR a greșit. La cum arată lucrurile în țară, mi-ar fi plăcut să îi văd pe toți recunoscând, trecând peste orgolii și refăcând coaliția în timp record. S-au lovit reciproc cu cele mai urâte cuvinte, lucru care a distrus temelia încrederii. Atât cât mai era.
PNL nu mi-a dat nicio soluție pe care să fi putut să o iau în considerare. Am votat cu ceea ce Președintele, prin asumarea nominalizării, mi-a oferit ca opțiune.

———————————–

Răsturnare de situație: deputatul PNL Violeta Alexandru, fost ministru liberal al Muncii, a votat pentru învestirea Guvernului Cioloș. Informația a fost confirmată pentru PS News chiar de deputatul liberal.

„Da, am votat pentru învestirea Guvernului. Voi explica într-o postare publică și de ce”, a confirmat Violeta Alexandru pentru PS News.

Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură. Potrivit unor surse, în afară de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenți) ar fi votat zece parlamentari de la PNL și minorități.

Parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, anunța luni secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu.

„Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este prezent, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca în viitor să mai putem guverna”, a declarat Vîlceanu.

El a subliniat atunci că liberalilor nu li se poate cere să renunţe la preşedintele PNL abia ales. Vîlceanu a afirmat că după ce Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, PNL va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier, şi anume, Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *