Răsturnare de situație: diaspora îi trimite pe Diana Șoșoacă și Luis Lazarus în Parlamentul European

foto: captura video

Răsturnare de situație: diaspora îi trimite pe Diana Șoșoacă și Luis Lazarus în Parlamentul European. Pe voturile exprimate în țară, partidul SOS al Dianei Șoșoacă era la 3%, sub pragul de 5% de intrare în Parlamentul European. Voturile din diaspora, unde SOS a obținut peste 13%, au crescut scorul partidului lui Șoșoacă, care va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidați SOS la Parlamentul European.

Prin urmare, potrivit numărătorii paralele a partidelor, mandatele României în Parlamentul European se vor împărți astfel:

Alianța PSD-PNL – 19 de mandate

AUR – 6 mandate

ADU – 3 mandate

UDMR – 2 mandate

SOS – 2 mandate

Ștefănuță Nicolae Bogdănel, independent

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: