Skip to content
Politică

Răsturnare de situație în Camera Deputaților, înaintea moțiunii de cenzură

Economica.net

Plenul Camerei Deputaților nu a vacantat, marți, mandatul de deputat al lui Octavian Goga (PSD), din lipsă de cvorum, ședința fiind închisă de Marcel Ciolacu după o dispută între PSD și opoziție.

În locul PSD-istului Octavian Goga, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, urma să vina un PMP-ist care vota pentru demiterea Guvernului, dar acest lucru nu se va mai întâmpla până la moțiunea de cenzură.

PNL și USR au zis că votul în cazul lui Goga a fost pus special la sfârșitul ședinei ca să nu mai fie cvorum de lucru, iar Pro Romania a zis că sunt suspiciuni că PSD-iștii își vor scoate cartelele din aparatul de vot sau vor ieși din sală la votul în cazul vacantarii mandatului.

În urma unor consultări, s-a decis că vacantarea mandatulul lui Octavian Goga să se voteze la începutul ședinței. Dar au fost 152 de voturi, 1 contra, 1 abținere și 3 nu au votat. „Constatând lipsa de cvorum, suspend ședința. Mulțumesc”, a zis Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Astfel, Octavian Goga nu mai este deputat pentru că s-a luat act de încetarea mandatului sau, dar nici nu vine PMP-istul in locul lui, pana la moțiunea de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *