Răsturnare de situație în cazul candidatului social-democraților pentru preşedinte al Consiliului European

Familiile politice europene se reunesc pentru a desemna candidații pentru președinția Consiliului European. Potrivit informațiilor apărute în presă, favoriți pentru a-i lua locul lui Herman Von Rompuy erau  premierul polonez Donald Tusk și șefa guvernului danez, Helle Thorning-Schmidt.

Însă, în urma reuniunii liderilor europeni social-democraţi de la Paris, Helle Thorning-Schmidt a declarat că nu este un candidat pentru postul de preşedinte al UE. Acest anunț a fost făcut cu câteva ore înaintea reuniunii liderilor europeni care urmează să decidă cine va fi succesorul lui Herman Von Rompuy, informează DPA, citat de Agerpres.

‘Nu sunt un candidat. Sunt prim-ministru al Danemarcei, am spus acest lucru acum mult timp, de mai multe ori’, a declarat presei daneze Thorning-Schmidt.

Liderii PES reuniţi la Palatul Elysee au căzut de acord asupra necesităţii unui consens privind acest post, dar nu au convenit asupra unui nume, a spus ea.

‘Atenţia noastră este să ne îndreptăm spre Bruxelles şi să găsim cea mai potrivită persoană pentru acest post. Nu voi face niciun comentariu asupra anumitor persoane sau a capacităţii lor de a se ocupa de politicile’ europene, a subliniat şefa guvernului danez.

Şefii de stat şi de guvern din UE se reunesc în cursul după-amiezii la Bruxelles într-un summit în care ar trebuie să se dedică, printre altele, cine va ocupa posturile-cheie de şef al diplomaţiei europene şi preşedinte al Consiliului European.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: