Skip to content
Politică

Răsturnare de situație în cazul candidatului social-democraților pentru preşedinte al Consiliului European

" "

Familiile politice europene se reunesc pentru a desemna candidații pentru președinția Consiliului European. Potrivit informațiilor apărute în presă, favoriți pentru a-i lua locul lui Herman Von Rompuy erau  premierul polonez Donald Tusk și șefa guvernului danez, Helle Thorning-Schmidt.

Însă, în urma reuniunii liderilor europeni social-democraţi de la Paris, Helle Thorning-Schmidt a declarat că nu este un candidat pentru postul de preşedinte al UE. Acest anunț a fost făcut cu câteva ore înaintea reuniunii liderilor europeni care urmează să decidă cine va fi succesorul lui Herman Von Rompuy, informează DPA, citat de Agerpres.

" "
" "

‘Nu sunt un candidat. Sunt prim-ministru al Danemarcei, am spus acest lucru acum mult timp, de mai multe ori’, a declarat presei daneze Thorning-Schmidt.

Liderii PES reuniţi la Palatul Elysee au căzut de acord asupra necesităţii unui consens privind acest post, dar nu au convenit asupra unui nume, a spus ea.

‘Atenţia noastră este să ne îndreptăm spre Bruxelles şi să găsim cea mai potrivită persoană pentru acest post. Nu voi face niciun comentariu asupra anumitor persoane sau a capacităţii lor de a se ocupa de politicile’ europene, a subliniat şefa guvernului danez.

Şefii de stat şi de guvern din UE se reunesc în cursul după-amiezii la Bruxelles într-un summit în care ar trebuie să se dedică, printre altele, cine va ocupa posturile-cheie de şef al diplomaţiei europene şi preşedinte al Consiliului European.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *