Skip to content
Justitie

Răsturnare de situaţie în cazul medicului Mircea Beuran! Decizie neaşteptată a instanţei

Inquam Photos/Ilona Andrei
" "

Tribunalul București a decis să oblige Spitalul Floreasca la despăgubirea medicului Mircea Beuran cu salariile de care ar fi beneficiat timp de 5 luni ca șef al Secției de Chirurgie, perioadă calculată din momentul în care a rămas fără funcția de conducere, ca urmare a sancțiunii de către Ministerul Sănătății și până la expirarea de drept a mandatului. Decizia poate fi contestată cu apel.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie, în urma raportului realizat de spital.

" "
" "

Raportul spitalului, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Mircea Beuran era de aproximativ 20 de ani șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca. După sancțiune, Beuran a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

Minuta instanței

Admite în parte acţiunea. Anulează decizia nr. 1/06.01.2020 emisă de pârâtă şi art.1 alin.1 din Decizia nr. 23/07.01.2020 emisă de pârâtă , prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, începând cu data de 07.01.2020. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data revocării 07.01.2020 şi până la data de 05.06.2020 , data încetării contractului de administrare în temeiul art.184 alin.1 lit. i din Legea 95/2006 . Respinge capetele de cerere având ca obiect reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinute anterior revocării , şi obligarea la plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pe perioada 06.06.2020 şi până la reintegrarea în funcţie ,ca neîntemeiate. Respinge cererea reconvenţională ,ca neîntemeiată . Cu apel în 10 zile de la comunicare,care se depune la Tribunalul Bucureşti –Secţia a VIII a. Pronunţată azi 12.11 .2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, se menţionează în document.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *