Skip to content
Politică

Răsturnare de situaţie în dosarul Rompetrol. Ce vrea să facă ministerul de Finanţe

Răsturnare de situaţie în dosarul Rompetrol.

Potrivit România TV, văduva milionarului şi cele două fiice au fost date în judecată de Ministerul Finanţelor Publice, la începutul lunii martie.

Magistraţii au stabilit că prejudiciul în Dosarul Rompetrol este de 85 de milioane de dolari, însă atunci când s-a dat decizia definitivă a rămas ca statul să se îndrepte separat, pe cale civilă, împotriva moştenitorilor lui Dinu Patriciu, pentru că acesta a decedat înainte de sfârşitul procesului.

Potrivit România TV, acest lucru s-a întâmplat la începutul lunii martie. Ministerul Finanţelor Publice le-a chemat în judecată pe Dana, Ana şi Maria Patriciu, văduva milionarului şi cele două fiice. Toate trei sunt moştenitoare ale averii lui Dinu Patriciu, însă în prezent nu se ştie cât a mai rămas din averea acestuia.

Ca urmare a faptului că ele au acceptat moştenirea cu tot cu datorii, cele trei trebuie să plătească acum prejudiciul. Ulterior, după plata acestui prejudiciu vor trebui achitate şi datoriile către creditori, pentru că mai multe bănci au obţinut în instanţă executarea silită a lui Dinu Patriciu, ca urmare a unor împrumuturi făcute acum câţiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *