Skip to content
Politică

Răsturnare de situație în scandalul Volkswagen. Compania ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule

Răsturnare de situație în scandalul Volkswagen. Compania ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule.

Mai precis, grupul german Volkswagen AG estimează că va trebui să răscumpere aproximativ 115.000 de autovehicule vândute pe piața din SUA, din cauza scandalului emisiilor în care este implicat cel mai mare constructor auto european începând din luna septembrie a anului trecut, potrivit romaniatv.net.

Astfel, potrivit sursei citate, Volkswagen se așteaptă fie să ramburseze prețul de achiziție pentru aproximativ 20% din vehiculele diesel implicate în scandal fie să ofere autovehicule noi la un discount semnificativ.

În plus, Volkswagen se așteaptă ca restul autovehiculelor afectate să aibă nevoie de modificări substanțiale, ceea ce va antrena costuri importante cu piesele și timpul petrecut în service.

Luni, Departamentul american al Justiției și-a anunțat intenția de a cere despăgubiri VW pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen, alături de subsidiarele sale Audi și Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiției. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule.

Marți însă directorul mărcii VW, Herbert Diess, s-a declarat încrezător că grupul auto german va ajunge la un acord cu organismele de reglementare din SUA pentru a face ca 500.000 de vehicule diesel să respecte normele de poluare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *