Skip to content
Sport

Răsturnare de situaţie! Novak Djokovici, reținut după ce Australia i-a anulat din nou viza

Novak Djokovici, Facebook

Novak Djokovici a fost reținut de autoritățile de frontieră australiene, sâmbătă dimineață, înainte ca dosarul său să fie examinat din nou în instanță.

Măsura a fost luată în urma deciziei ministrului australian al imigrației, Alex Hawke, de a revoca viza tenismenului. Djokovici este acuzat că a furnizat informații false în declarația pentru viza australiană, călătorind în străinătate în cele 14 zile dinaintea sosirii sale în țară.

Avocații lui Djokovici au contestat din nou această decizie, iar cazul său urmează să fie adus sâmbătă în fața Curții Federale australiene. Dacă apelul lui Djokovici este respins, el ar putea fi deportat.

Novak Djokovici împotriva ministrului pentru imigrație”, numele sub care este cunoscut dosarul, a fost transferat oficial de la Curtea Federală de Circumscripție la Curtea Federală a Australiei, vineri seara târziu (ora locală). Judecătorul David O’Callaghan se va ocupa acum de caz, audierea inițială fiind programată pentru sâmbătă la ora locală 10:15 (sâmbătă, ora 1:15 ora României).

Conform procedurilor, Novak Djokovici a intrat în custodia autorităților australiene, după ce a fost audiat de către forțele de frontieră australiene, transmite Digi 24. El a fost reținut oficial de doi oficiali ai forțelor de frontieră și escortat la biroul avocaților săi, în timpul în care dosarul său va fi examinat la tribunalul federal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *