Skip to content
Politică

Răsturnare de situaţie! PNL îl propune pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru

Florin Cîțu Facebook/Guvernul României

UPDATE. „Vreau să le muțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgență de un Guvern”, a declarat Florin Cîțu, la sediul PNL.

UPDATE. Liberalii l-au votat în BPN al PNL pe Florin Cîţu ca propunere de premier. A fost o singură abţinerea în BPN al PNL la votul dat lui Florin Cîţu şi anume a lui Dan Motreanu. Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă.

__________________________________________________________________________

Liberalii urmează să valideze propunerea de premier în viitorul Executiv care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR. Actualul ministru de Finanţe, Florin Cîţu, ar fi favorit pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru, au declarat surse liberale pentru PS News. Cîţu a avut o întâlnire miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, au mai spus sursele citate, care au spus că varianta Cîţu este susţinută puternic de liderul partidului, Ludovic Orban.

Atât Orban, cât și Cîțu au fost astăzi la Palatul Cotroceni, unde au avut întâlniri separate cu președintele Iohannis. Nu e clar la acest moment dacă candidatura lui Florin Cîțu a fost agreată de PNL și președintele Iohannis. Până acum, președintele Iohannis nu s-a pronunțat public asupra postului de premier.

Şanse mari de a fi nominalizat pentru şefia noului Executiv le are şi actualul premier interimar Nicolae Ciucă, potrivit surselor liberale. Alte posibile variante ar mai fi Marcel Boloş sau Virgil Popescu.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat miercuri că vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri.

Întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona de la şefia PNL, Bogdan a răspuns: „Dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *