Skip to content
Coronavirus

Răsturnare de situaţie! Un doctor israelian s-a reinfectat cu coronavirus la 3 luni după vindecare

Facebook

Un doctor de la Sheba Medical Center din orașul Ramat Gan a fost confirmat cu coronavirus la trei luni după ce s-a vindecat de Covid-19, potrivit Channel 13. Este al doilea caz de la Sheba Medical Center în care un pacient care s-a însănătoșit s-a reinfectat, relatează The Jerusalem Post.

Doctorul avea febră, tuse, dureri musculare când a fost testat pozitiv la coronavirus în aprilie, dar s-a recuperat iar testul a fost negativ în mai și iunie.

La începutul lunii, doctoriţa în vârstă de 45 de ani din localitatea Jisr e-Zarka a intrat în contact cu un pacient confirmat și apoi a fost testată din nou pozitiv la Hadera’s Hillel Yaffe Medical Center. Este a doua oară când s-a identificat la Sheba Medical Center o reinfectare. Un pacient s-a recuperat, a ieșit din spital, apoi s-a întors cu inflamație severă la plămâni.

Săptămâna trecută, dr. Maria van Kerkhove, de la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat că există mai multe studii care încearcă să identifice pentru cât timp oferă protecție anticorpii pentru că studiile inițiale arată că imunitatea ar dura doar câteva luni.

Experţii epidemiologi atrag atenţia că, în contextul incertitudinilor legate de durabilitatea protecţiei oferite de anticorpi, este aproape imposibil de stabilit un tip de vaccin eficient anti-COVID-19, care să ofere protecţiei împotriva noului coronavirus şi, implicit, prevenirea unor valuri pandemice.

Studii preliminare desfăşurate în China, Germania şi Marea Britanie au pus în evidenţă rolul protectiv al anticorpilor în cazul sistemului imunitar al bolnavilor COVID, însă pe termen scurt, de doar câteva luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *