Skip to content
Alegeri Politică

Răsturnare spectaculoasă de situație în sondaje, după moțiune: „Viorica Dăncilă a crescut cu peste 5 procente față de luna trecută”

atitudineseverin.ro

Răsturnare spectaculoasă de situație în sondaje, după ce moțiunea de cenzură depusă de Opoziție a trecut la votul Parlamentului.

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a prezentat rezultatele unui sondaj realizat imediat după moțiune, care arată schimbări majore în topul candidaților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

„Viorica Dăncilă a crescut cu peste 5 procente față de luna trecută”

Potrivit lui Bruno Ștefan, pierdanții moțiunii de cenzură sunt prezidențiabilul USR Dan Barna și Mircea Diaconu, candidatul ALDE-PRO România la alegerile din noiembrie.

Mai mult, măsurătorile sociologului indică faptul că, după moțiune, PSD și-a recâștigat voturile „pe care părea că le-a pierdut la europarlamentare”.

„Dan Barna este cu 5-6%, sau chiar mai mult, sub USR. Votanți ai USR se îndreaptă către Klaus Iohannis și Theodor Paleologu. Klaus Iohannis este peste PNL, la fel și Theodor Paleologu este peste PMP în sondaje. 

PSD a câștigat electoral în urma moțiunii de cenzură. PSD și-a recâștigat voturile pe care părea că le-a pierdut la europarlamentare. Viorica Dăncilă a crescut cu peste 5 procente față de luna trecută, când era pe la 14%. Cei mai mari pierdanți după moțiune sunt Dan Barna și Mircea Diaconu. Prezidențiabilul ALDE-PRO România a părut absent pentru că Dăncilă a dat niște mesaje și i-a smuls votanții cu o autoritate radicală, nu mă așteptam să se întâmple asta. 

Dan Barna este acum sub Viorica Dăncilă. Diferențele sunt de mai mult de 5 procente între ei. Așa arăta fotografia la momentul săptămânii trecute: dacă acum 3 luni erau toți 3 (n.r-Dan Barna, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu) relativ egali, acum diferențele între ei sunt mai mult de 5 procente fiecare, cu Dăncilă cap de pluton, Diaconu prăbușit și Dan Barna între cei doi”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Prima victorie a Opoziției înainte de alegeri

Amintim că Parlamentul a adoptat joi, 10 octombrie, moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate (în total au fost 245 de voturi). Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat. Ulterior, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe preşedintele PNL, Ludovic Orban să formeze noul Guvern.

Pe modelul moțiunii de cenzură, Guvernul Ludovic Orban are nevoie de minim 233 de voturi în Parlament pentru a fi învestit.

DETALII AICI: UPDATE Victorie pentru Opoziție: Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis

Premieră la alegerile prezidenţiale

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur de scrutin, pe 24 noiembrie. O premieră pentru alegerile prezidenţiale este că românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

3 comentarii la “Răsturnare spectaculoasă de situație în sondaje, după moțiune: „Viorica Dăncilă a crescut cu peste 5 procente față de luna trecută”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *