Skip to content
Politică

Rata de absorbţie a fondurilor europene a depăşit 70% în 2022. Ciucă: Am reuşit să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020

facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul aceasta au reuşit să facă în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene să depăşească 70% şi să evite dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual, a mai spus el.

Au fost aprobate programele operaţionale din cadrul multianual financiar 2021-2027. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual”, a spus premierul, conform news.ro.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Este important să subliniem că anul aceasta am reuşit să facem în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie să depăşească 70% şi să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020”.

Şeful Executivului a mai spus că ”măsurile luate la nivel de coaliţie şi puse în execuţie de la masa guvernului prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat susţinerea mediului de afaceri şi vor continua să asigure cea mai mare sumă pentru investiţii şi din bugetul pe 2023”.

Am continuat acest proiect şi pentru 2023. Ca atare, vom continua să sprijinim economic, să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic şi să nu fim afectaţi de toate consecinţele crizei economice la nivel european şi la nivel global. Tot prin Sprijin pentru România ne-am asumat să protejăm populaţia vulnerabilă”, a mai afirmat Ciucă, el arătând că s-au asigurat sumele pentru persoanele defavorizate şi în 2023 vor continua aceste măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *