Skip to content
București Știri locale

Rata de incidenţă a ajuns la 2,67 în Capitală. CMBSU: Activităţile didactice se pot desfăşura cu prezenţă fizică

Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat, joi, că rata de incidenţă COVID la nivelul Capitalei este de 2,67 cazuri la mia de locuitori, context în care activităţile didactice se pot desfăşura cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului.

Tot în şedinţa extraordinară a CMBSU de joi, s-a constatat suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru Grădiniţa Marchengarden (Strada General Ioan Culcer nr. 49) pentru perioada 24 noiembrie – 7 decembrie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi, la Parlament, că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare COVID-19 a coborât sub pragul de 3 la mia de locuitori, conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie„, a spus Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *