Skip to content
Politică

Rata de infectare a scăzut sub 3,5 în București. Premierul Cîțu: E important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge la ridicarea restricțiilor

Florin Citu Inquam Photos / Octav Ganea

Rata de infectare a scăzut sub 3,5, asta după ce în urmă cu o lună de zile, valoarea ratei de incidență în Capitală era de 6,5. Florin Cîțu, premierul României, a reacționat luni, 26 aprilie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Oficialul de la Guvern și-a exprimat încântarea și le-a transmis mulțumiri cetățenilor din Capitală. De asemenea, Cîțu a vorbit și despre ridicarea restricțiilor.

„O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță!

Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor”, a notat Florin Cîțu pe Facebook.

Restricțiile ar putea fi relaxate în București, pentru weekend

Pe fondul trendului descendent, restricțiile ar putea fi eliminate pentru perioada weekendului. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar verdictul va fi transmis după consultarea cu autoritățile sanitare.

Noile măsuri s-ar putea aplica chiar din această noapte, de la ora 00:00. Astfel, circulația ar putea fi permisă până la ora 22:00 în weekend, în loc de 20:00, iar sălile de sport s-ar putea redeschide.

Pentru domeniul HORECA, măsurile de relaxare ar urma să fie implementate când rata de infectare va scădea sub 3,00, potrivit prefectului Stoica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *